• ÇOCUKLARIMIZA YAZIK!

    Eğitime yaptığı katkılar ve yaptırdığı okullar nedeniyle “Okulcu Hasan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çocuklarımız çok daha iyi bir eğitimi hak ediyor, bu halimizle çocuklarımıza da geleceğimize de yazık ediyoruz” dedi. Dr. Akgün, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) üç yılda bir hazırladığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2015 sonuçlarını ve Türkiye’nin durumunu değerlendirdi.  

  • Büyükçekmece Akçansa Mehmet Akif Ersoy ve Tepecik Ulus İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Dr. Hasan Akgün, öğrenci ve öğretmenlerle görüştükten sonra açıklamalarda bulundu. Başkan Akgün, OECD tarafından her üç yılda bir gerçekleştirilen ve uluslararası ölçekte fen, matematik ve okuma becerilerini ölçen en önemli sınavlardan olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA’nın 2015 sonuçlarını da değerlendirdi.  Türkiye’nin fen bilimlerinde, matematikte ve okuma becerilerinde 2003 yılının bile gerisinde kaldığını belirten Başkan Dr. Akgün şöyle konuştu:

    “Benim en önem verdiğim konu eğitim ve okullar. En çok kaygı duyduğum konu da bunlar. İlçemizde her hafta dönüşümlü olarak en az 3 okulu ziyaret ederek pırıl pırıl öğretmen ve öğrencilerle buluşuyorum. Eğitimin iyi olması için herkes elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak sistemimizde sorun var. Bu sistemle, bu eğitim anlayışı ile bu yüzyıla hazırlanamayız. Bunu en son açıklanan PISA sonuçları söylüyor, ben söylemiyorum.”

    “HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR”

    Başkan Dr. Akgün şöyle devam etti: “Yeni açıklanan rakamlara göre, Türkiye, PISA 2012’ye göre ortalama 7 sıra düşerken, en çok kayıp ise okuma ve fen bilimlerinde meydana geldi. Ülkemiz,  70 ülke arasında fen bilimlerinde 52, matematikte 49, okumada da 50’inci sırada yer aldı. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Atatürk’ün bize miras olarak bıraktığı en önemli felsefe, iradeyle zorlukların üstesinden gelme ve yeni bir hayat kurma felsefesidir. Biz bu sonuçları kabul edemeyiz. Bunu değiştirmeliyiz. Onun için sistemi değiştirmeli, daha doğrusu bilimsel bir sistem kurmalıyız. Bunu yaparken de yine büyük Atatürk’ün sözünü hatırlayacağız: Hayatta en hakiki mürşit ilimdir! Yani her zaman bilim bize yol göstermeli. “

    Başkan Dr. Akgün, “gelişmişlik eğitimle başlar, en önemli yatırım insana yatırımdır” anlayışı içinde hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:

    “Eğitiminiz iyi değilse, ekonominiz, sağlığınız, geleceğiniz de iyi değildir. Eğitimi düzeltmeden kalkınmış, zengin olmuş ülke yok. Bakın PISA sonuçlarına, eğitim iyiyse bir ülkede sosyal adalet de iyi, halkın refahı da iyi. Acilen bir şeyler yapmalıyız. Ben her gün okulları geziyorum. Geleceğimiz için uykularım kaçıyor. Bakın son olarak şunu söylüyorum: Eğitimi düzeltelim ülke düzelir!”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir