• ÇOK GÜZELSİN BEYLİKDÜZÜ

    Beylikdüzü'nde Cumhuriyet’in 93'üncü Yıldönümü coşku içinde kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi'nin organizasyonu ile bin 500 metrelik bayrağın açıldığıCumhuriyet Korteji, Beylik Pazarı alanından başlayıp Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda son buldu.

  • Gecenin sonunda Ünlü Müzisyen Zülfü Livaneli ve Livaneli Orkestrası sevenleriyle buluştu. Başkan İmamoğlu, “Bu akşam Beylikdüzü taçlandı, 29 Ekim’i bir başka kutladı. Çünkü Zülfü Livaneli Beylikdüzü’nde. Dünya’nın en zengin ilçesiyiz” dedi.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Beylikdüzü’nde bu sene de en güçlü şekliyle kutlandı. Beylikdüzü Beylik Pazarı’ndan başlayıp Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda son bulan Cumhuriyet Korteji’ne binlerce vatandaş katıldı. Kortejin başında bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yürüyüş boyunca elinde bayrağı ile Beylikdüzü halkını selamladı, marşlara eşlik etti. Cumhuriyetin demokrasiye en çok yakıştığı günü kutladıklarını belirten Başkan İmamoğlu, “İnsanlarımız burada coşkulu bir şekilde bayramını kutluyor. Ülkemizin demokrasiye ve birlik beraberliğe olan ihtiyacı burada görülüyor. Biz cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Türkiyemiz çok güzel bir ülke olarak yüzyıllar boyunca hayatına devam edecek. Beylikdüzü doya doya Cumhuriyeti yaşıyor. Cumhuriyetin ilanından bu güne bağımsızlığımızı yaşayan bir milletiz. Kimsenin güdümünde bir ülke olmayı asla kabul etmedik. Ülkemiz dönem dönem zorluklar yaşıyor olabilir. Ülkemizin içinde ve dışında birtakım güçlerle mücadele ediyor olabiliriz ama bilin ki ülkelerin tarihinde her zaman böyle olaylar olabilir yıkılmayacağız ve asla ümitsiz olmayacağız” diye konuştu.

     Cumhuriyet ve Demokrasi Kısa Filmi İzlendi

    Cumhuriyet ve Demokrasi Kısa Filmi’ne de değinen İmamoğlu, “3 milyona yakın bir takip kazanarak Türkiye’nin her tarafından izlendi. Demokrasinin ne kadar değerli olduğunu her yerde anlatalım. Demokrasi çoğunluğu yönetme hakkıdır ama azınlığında var olma hakkıdır. Demokrasi, kendine istemediğin bir şeyi başkasına istememektir. Demokrasi, hangi inanca hangi düşünceye sahip olursanız olun bir arada yaşama bilincidir” dedi. Konuşmanın ardından sahne alan Livaneli Orkestrası, unutulmaz eserleri vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

    Benim ömrüm olursa 100’üncü yılını birlikte kutlayacağız”

    Gecenin sürprizini ise Zülfü Livaneli sahneye çıkarak yaptı. Leylim Ley, Ey Özgürlük gibi çok sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı, “29 Ekim için birçok yerden davet aldık fakat Beylikdüzübaşka bir yer çünkü sevgili dostum Ekrem İmamoğlu davet etti.” diyen Müzisyen Zülfü Livaneli, “Biz cumhuriyetçiyiz ama bizim kastettiğimiz cumhuriyet şudur; insan haklarına dayalı, laikliğe dayalı, kadın haklarına dayalı, uygarlığa dayalı Atatürk Cumhuriyeti’dir. Dünyada birçok yerde Cumhuriyet adı altında çeşitli rejimler götürülüyor. Biz o yüzden diyoruz ki bizim savunduğumuz Cumhuriyet Atatürk Cumhuriyeti’dir. Laik demokratik cumhuriyettir. Biz faniyiz gelip geçiciyiz ama Cumhuriyet yaşamaya devam edecek. Benim ömrüm olursa 100’üncü yılını birlikte kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk Cumhuriyeti’ni kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecek” dedi. Başkan İmamoğlu ise sanatçıya teşekkür ederek, “Bir müjdem var. Beylikdüzü’nde Adnan Kahveci Mahallesi’nde yeni sanatçıların yetişeceği Livaneli Özgürlük Parkı’nı hizmete açacağız.Bu güzel Cumhuriyet, bize Zülfü Livaneli gibi sanatçıları da armağan etti. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu ve Livaneli’ye Plaket ve çiçek takdim etti.

    29-ekim-6

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir