• COŞKU DENİZLERİ AŞTI

    Büyükçekmece’de Kumburgazlı gençlerin organize ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, karada ve denizde muhteşem bir coşku ile gerçekleşti.

  • Kutlama törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “30 Ağustos Zafer’i şanlı Türk tarihinin yeniden yazılmasıdır ve ilelebet yaşatılacaktır” diye konuştu.

    Coşku ikiye katlandı

    Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 95 yıl önce kazandığımız 30 Ağustos Zaferi Büyükçekmece’de çok büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamaların akşam bölümünde Kumburgaz gençliğinin denizde gerçekleştirdiği fener alayı zaferin coşkusunu adeta ikiye katladı.  Denizden ve karadan yüzlerce Büyükçekmecelinin destek verdiği kutlamalar zaman zaman görsel bir şölene dönüştü. Günler öncesinde Kumburgaz’ı Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen gençler, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin değerlerine sonsuza kadar sahip çıkılacaklarına ant içtiler.

    “Şer güçler bugünde iş başında”

    Kumburgaz sahilinde düzenlenen fener alayına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gençlerin coşkusu karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Başkan Akgün, Büyükçekmece’de her zaman milli bayramların çok farklı ve çok büyük bir coşkulu ile kutlandığını kaydederek; 30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir. 30 Ağustos, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla  taçlandırıldığı gündür. Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçlere karşı 95 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bu büyük zaferi bizlere yaşatan başta ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

    7

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir