• CUMHURİYET MÜZESİ AÇILDI

    Bakırköy Belediyesi  10.Yıl Cumhuriyet Müzesi; Yeşilköy’deki Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde,  törenle açıldı.

  •  

    Törene Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ünlü sanatçılar Göksel Arsoy, Cihat Tamer ve yoğun bir katılımla Bakırköylüler katıldı. Törenden önce Yamaha Xmax Fun Kulübü üyeleri motorlarıyla geçit töreni yaptılar ve hep birlikte zeybek oynadılar.

    Düzenlemesini  A.İlhan Gülek’in yaptığı “Bakırköy Belediyesi 10.Yıl Cumhuriyet Müzesi”nde; 29 Ekim 1933’te çekilmiş 150 orijinal fotoğraf, gazete ve dergilerin “10.yıl fevkalade nüshaları”, bayraklar, pullar, madalyalar, kartpostallar, kitaplar, panolar, kadın şapkaları ve film izleme salonu yer alıyor.

    Açılışta bir konuşma yapan  Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu şunları ifade etti: “10.Yıl coşkusunu Cumhuriyetimizin 94.yılında da yaşamalıyız. Atatürk Devrimi’ni, cumhuriyeti, çağdaşlığı korumanın, bu acımasız saldırılara direnmenin yolu budur. Genç kuşaklara cumhuriyetin 10.yılının inançlı, gururlu, kendine güvenen, zorlukları alt etmiş, başarmış kuşağını ve onların törenlerdeki coşkusunu göstermek istedik. Bunun bir rüya değil, gerçek olduğunu bu müzeyle anlatmak istedik. Bu duygu ve düşüncelerle müzenin kapısına 1933’te Bakırköy’de yapılmış Cumhuriyet takının aynısın kalıcı olarak yaptık. Tüm vatandaşlarımızı Türkiye’deki tek kalıcı takın altından geçerek müzeye girmeye davet ediyorum.”

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Cumhuriyet’in 94.yılı dolayısıyla müzedeki fotoğraflardan oluşan, önsözünü Hıfzı Topuz’un yazdığı “10.Yıl Coşkusuyla” isimli bir albüm kitabı da açılışa katılanlara sundu.

    img_3642

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir