• CUMHURİYETİ YAŞATMALIYIZ

    Çatalca Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, '94. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu' düzenlendi.

  • 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi benimsenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94’üncü yıldönümü, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara’nın ev sahipliğinde Nazım Özbay Kültür Merkezinde saat 19.23’te düzenlenen Resepsiyonla coşkulu bir şekilde kutlandı.

    Konukların Bayramını kutladı

    Yoğun bir katılımla gerçekleşen 94. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara’nın konuklarını karşılayarak, Cumhuriyet Bayramlarını kutlaması ile başladı.

    1. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu’na; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman başta olmak üzere mülki ve askeri erkân ile Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Basın Mensupları, Spor Kulüpleri Başkan ve Yöneticileri ile İş adamları katıldı.

    Devlet Konservatuvarı Sanatçılarını müziği eşliğinde başlayan Resepsiyonda, “Cumhuriyet” konulu sinevizyon gösterisi coşkuyla izlendi. Ardından sahnelenen Vals ve Zeybek gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

    Cumhuriyeti yaşamak yetmez, yaşatmalıyız

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

    “Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından bir tanesi bir kadın, ilçemizin çok Saygıdeğer Kaymakamı, Cumhuriyetin kazanılmasında bu vatanın varlığı, birliği, dirliği için canlarını seve seve feda eden çok değerli komutanlarım, Garnizon Komutanım ve çok saygıdeğer Mehmetçiklerimiz, Cumhuriyet Başsavcım, Cumhuriyetin vazgeçilmezi olan Siyasi Partilerimizin çok saygıdeğer İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çatalca ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin çok saygıdeğer Meclis Üyeleri, mahallelerimizin çok değerli Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın saygıdeğer önderleri, çok saygıdeğer elleri öpülesi öğretmen arkadaşlarım, okul müdürlerim, ilçemiz adına, ülkemiz adına hep birlikte görev yaptığımız kamu personeli arkadaşlarım, devletimizin saygıdeğer bürokratları, ilçemizin aydınlık fikirli güler yüzlü saygıdeğer insanları kadınlarımız, gençlerimiz, hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın çok değerli temsilcileri, hepinizi Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğum bu ilçenin Belediye Başkanı olarak saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizleri gerçekten onurlandırdınız. Bizleri gururlandırdınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki hep birlikteyiz.

    94 yıllık bir yenileşme ve çağdaşlaşma öyküsü olan Cumhuriyetimizi bu yılda hep birlikte birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde kutlayacağız. Her şeyden önce bize bu Cumhuriyet rejimini armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.

    Sayın Kaymakamım, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan bu idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk Milletine yani sizlere, bizlere hepimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

    Cumhuriyette egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaş olarak hepinizin seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi sınıfların, kişilerin, ailelerin bir zümrenin eline bırakılamaz. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk Toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bundan daha güzel bir yönetim şekli düşünülebilir mi?

    Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş, uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimiyle kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarılarıyla haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Bu devama hiçbir güç engel olamayacaktır. Bizler, hep birlikte Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacağız. Bunu yaparken de Atatürk’ün emaneti olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizin 94. yılında bir kez daha diyorum ki; Cumhuriyeti anlamak yetmez, anlatmalıyız. Cumhuriyeti öğrenmek yetmez, öğretmeliyiz. Cumhuriyeti yaşamak yetmez, yaşatmalıyız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

    Protokol üyeleri pasta kesti

    Başkan Cem Kara’nın konuşmasının ardından müzik dinletisi ve kırmızı beyaz renklerle hazırlanan ve üzerinde ‘Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun’ yazılı pasta, protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

    dsc_0011_1024x683

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir