• DEHALAR SINIFTA EĞİTİLMEZ

    Küçükçekmece Kaymakamlığı’nın yürüttüğü, Küçükçekmece Belediyesi’nin de proje ortakları arasında yer aldığı “Fark Et Geliştir Geleceği Değiştir’’ projesinin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

  • Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programa, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Eski Milletvekili Halide İncekara, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Mehmet Bulut ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, proje tanıtım videosu ve proje sunumu ile devam ederken, Yunus Emre Demirbağ ve öğrencilerinin müzik gösterisi büyük alkış aldı.

    “HİÇ BİR DEHA SINIFTA EĞİTİLMEZ”

    AK Parti Genel Başkan Danışmanı Halide İncekara yaptığı konuşmada, “Benim tek derdim çocuklar. Çocuklar bugünümüz olduğu sürece biz yarınları inşa edebiliriz. Ben çocuğu ana karnına düştüğü andan itibaren dert edindim ve çocuğun bütün alanlarını çalışmaya çalıştım.  Sadece özel yetenekli çocuklarımız değil bütün çocuklarımız biriciktir. Hiç bir deha sınıfta eğitilmez. Bu çocuklarımızı doğa ile buluşturmak gerekir. Üstün yetenekli çocuk oyuncak satın almaz. Hazır oyuncaklarla oynamaz. Yetenekli çocuk kendi oyuncağını yapan çocuktur.  Ama unutmayın ki zeki çocuklarımızın hepsi atomu parçalamayacak. Çok iyi çiftçi, öğretmen, kaymakam ve vali de olacaklardır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve projenin hayırlı olmasını diliyorum’’diye konuştu.

    “PROJEMİZİN İLÇEMİZE VE ÜLKEMİZE YARARLI OLMASINI DİLİYORUM”

    Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da “Küçükçekmece ilçemiz, nüfusu ile İstanbul’un en kalabalık ikinci ilçesi olup, toplam 223 adet okul ve 150.000 öğrencisi ile büyük bir potansiyele sahip. Öğrenci nüfusuna oranladığımızda ilçemizde 3000 civarında özel yetenekli öğrenci olduğunu varsayabiliriz. ‘Fark Et Geleceği Değiştir ‘projemizle de ilçemiz 24 pilot okulunda destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilerimizin nitelikli eğitim almalarına katkıda bulunacağına inancım tamdır. Projemizin ilçemize ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum’’ dedi.

    “80 BİN ÇOCUĞUN EĞİTİM HAYATINA DOKUNUYORUZ”

    Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu proje hem ilçemiz hem de ülkemize hayırlar getirsin. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz bu proje olmak üzere birçok projeye destek veriyor. Bizler de çocuklarımıza katkı sağlamak için Bilgi Evleri projesini geliştirdik ve şuan da 80 bin çocuğun eğitim hayatına dokunuyoruz. Küçükçekmece’nin eğitim kalitesini arttırmak ve daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz ve bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

    Program sonunda ise, protokol üyeleri destek hizmet odasını gezdi. Küçükçekmece Kaymakamlığı Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi, özel yetenekli çocukların erken dönemde belirlenmesi, yetenek, ilgi ve kapasitelerine uygun eğitim almaları, kendilerine ve ailelerine gerekli danışmanlık hizmetlerinin verilmesi ve yaratıcılıklarının ve üretkenliklerinin desteklenmesi amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Fark Et Geliştir Geleceği Değiştir’ adlı projeyi uygulamayı hayata geçirdi.

    Proje kapsamında, Küçükçekmece’de eğitim bölgeleri,  okulların ulaşım durumları, fiziksel ve sosyal donatıları, tanılanmış öğrenci sayısı kriterleri doğrultusunda 12’si ilkokul, 12’si ortaokul olmak üzere toplamda 24 pilot okulda 150 özel yetenekli öğrenciye bireysel eğitim verilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir