• DENIS BROWN KÜÇÜKÇEKMECE’DE

    Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Kaligrafist 2018 Workshop’ unda dünyaca ünlü kaligrafi ustası Denis Brown’u ağırladı. Brown, Kaligrafi ustalarına ve Küçükçekmeceli öğrencilere kaligrafinin inceliklerini anlattı.

  • Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Uluslar Arası Yazı Kültürü Etkinliği kapsamında Kagito, Anıl Kağıt ve Avangart’ın sponsorluğu ile 9 günlük bir workshop gerçekleştiren Denis Brown kaligrafi ustaları ve Küçükçekmeceli öğrencilere Foundational Hand ve Gothic yazı karakterleri hakkında bilgi verdi.

    Küçükçekmece’de çok büyük bir ilgiyle karşılaştığını kaydeden Denis Brown, “Burası ‘Geleneksel Sanatlar Akademisi’ ama içerisine kaligrafiyi katmış olmaları çok güzel. Türkiye’de batı kaligrafisini öğrenmeye çok gönüllü insan var. Çalışmalarımı sergiledim, herkes büyük bir merakla işlerime saldırdı. Avrupa’da böyle okullar yok. Sanat okulu içerisine kaligrafiyi dahil eden okul yok. O nedenle Küçükçekmece Belediyesi’ni çok tebrik ediyorum” dedi.

     “BEN USTA DEĞİLİM, HALA ÖĞRENİYORUM”

    Kendisini hiçbir zaman usta olarak görmediğini de sözlerine ekleyen Brown, “Ben hala öğrenen bir insanım. Önemli olan ne kadar çok çalıştığım ve kendime ne kattığım. Hala öğreniyorum. Kendimin ne hissettiği ve karşımdakilere ne hissettirdiğim önemli olan bu” diye konuştu.  Dünyaca ünlü kaligrafi ustasıyla buluşan Küçükçekmeceli geleneksel sanatlar meraklıları ise Küçükçekmece Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederek minnetlerini dile getirdi.

    Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi

    Usta-Çırak modelinin akademik disiplinle birleştiren Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi eğitimin yanında Kültür Sanat alanında önemli işlere de imza atıyor. Geleneksel Sanatlar Akademisi, Türkiye’deki önemli ustalardan İslam Seçen, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Semih İrteş, Davud Bektaş, Yrd. Doç Latife Aktan Özel, Taner Alakuş, Alparslan Babaoğlu, Dürdane Ünver’in danışmanlığının yanı sıra 2013 yılında itibaren FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi desteğini alarak eğitimlerine devam ediyor. Geleneksel sanatlar alanında ilk defa bu tip bir modeli uygulamasıyla da alanında tek olma özelliğine sahip akademide, 16 branşta (Sülüs Hat, Ta’lik Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Ebru Genç, Çini, Cilt, Katı’ Kaligrafi, Temel Sanat Eğitimi, Desen Tasarımı, Bilimsel Bitki Resmi, Güzel Sanatlara Hazırlık, Osmanlıca ve Kağıt Konservasyonu) eğitim veriliyor.

    Geleneksel Sanatlar Akademisi Kaligrafi eğitiminde ise Türkiye’de uygulanmayan yeni ve farklı bir sistem uygulanıyor. Yetenek sınavı ile alınan öğrenciler proje odaklı akademik kaligrafi eğitimi alıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir