• DEPREME EN HAZIR İLÇE ESENYURT

    Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçenin yüzde 85’inin dönüşen 5 katlı binalardan oluştuğunu belirterek olası bir depreme en hazır ilçe olduklarını söyledi.  

  • Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt’ta faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Alatepe, ilçede yapılan projeler hakkında bilgiler verirken, müteahhitlerin çeşitli sorularını da cevaplandırdı. Başkan Alatepe, Esenyurt’un yüzde 85’inin 5 katlı binalardan oluştuğunu belirterek, “Bu binaların büyük bir kısmı da sizlerin dönüştürdüğü yapılar. Bu binalar oldukça sağlam. Kentsel dönüşümü yerinde yapan tek ilçeyiz.  Esenyurt olası bir depreme hazır.  Allah korusun bir deprem sırasında  bu 5 katlı binalar hayat kurtaracak“ dedi.  Alatepe, yüksek binalara karşı olmamasına rağmen ilçede az katlı binaların artık daha çok olacağını söyledi.
     
    Metroya hazırlanıyoruz
    Ali Murat Alatepe, 2020 yılında metronun Esenyurt ilçe merkezine geleceğini hatırlatarak, “Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz, 5 üst geçit ve 3 alt geçidi 30 Kasım tarihi itibarıyla bitireceğiz, 12 kilometrelik ek bir tek şeridi de yakın zamanda tamamlayacağız.”diye konuştu.
     
    Toplantıya katılanları belediyenin faaliyetleri hakkında da bilgilendiren Başkan Ali Murat Alatepe, madde bağımlılığı ile de topyekun mücadele edeceklerini vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Uzmanları çağıracağız. Bir yol haritası belirleyip mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
     
    Esenyurt’un İstanbul’un nüfus yoğunluğu açısından en kalabalık ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Alatepe, “Spora ve sporcuya da büyük önem veriyoruz. 100 bine yakın lisanslı sporcuyla en fazla lisanslı sporcuya sahip ilçeyiz. Kültür merkezlerimiz çok verimli şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyor“ şeklinde konuştu.
     
    Alatepe, zor durumdaki vatandaşlara yapılan yardımı karta taşıyan Eskart hakkında da bilgi verirken “Bu kartla vatandaşlarımız yardımları istedikleri yerden onlara verilen kartlarla rahatça alabilecekler. Bu sayede yapılan 60 milyonluk yardım miktarı ilçedeki esnafımızda kalacak” dedi.​

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir