• DEV PROJEDE SONA GELİNDİ… AVCILAR KIZ ÖĞRENCİ YURDU AÇILIYOR

    Avcılar Belediyesi'nin Üniversite Mahallesin'de yapımına başladığı kız öğrenci misafirhanesinde sona gelindi dev proje 18 Eylül'de açılıyor. 

  • Avcılar Belediyesi’nin Üniversite Mahallesi’nde yapımına başladığı kız öğrenci yurdunda sona gelindi dev proje 18 Eylül’de açılıyor.

    Avcılar Üniversite mahallesinde 22 katlı ve 768 kişi kapasiteli olan kız öğrenci yurdunun son denetimlerinide Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak yaptı. Hayata geçtiği zaman çok önemli hale gelecek olan öğrenci yurdunun bilim ve dünyasının en parlak ve önemli ismi Canan Dağdeviren’in adı verilecek.

    CANAN DAĞDEVİREN KİMDİR?

    Canan Dağdeviren (d. 4 Mayıs 1985, İstanbul), Türk fizik mühendisi, HarvardÜniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk.

    İlk ve orta eğitimini Kocaeli’nde yaptı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı ÜniversitesiMalzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009’da tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC’da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes’in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.

    Kendisi bilime olan merakında iki dönüm noktası olduğunu belirtmektedir. Bunlardan ilki babasının kendisine Marie Curie hakkında hediye ettiği bir kitap; ikinci ise Erdal İnönü’den bizzat aldığı Anılar ve Düşünceler adlı eser. Özellikle Erdal İnönü ile tanışmasının lisedeki alan seçiminde etkili olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca motivasyonun düşük olduğu zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham aldığını da bir demecinde açıklamıştır.

    Başarıları

    Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi
    Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi.
    MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı.
    Illinois Innovation Prize

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir