• DİZ KİREÇLENMESİ OLANLAR DİKKAT!

    Yrd. Doç. Dr Ahmet Şükrü Mercan, Küçükçekmeceli ebeveynlere diz kireçlenmesi ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

  • Küçükçekmece Belediyesi tarafından Dr. İsmet Birgül İlkokulu’nda düzenlenen seminerde ebeveynlerle buluşan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şükrü Mercan, diz kireçlenmesinin basit olarak eklemlerde yıpranma olarak tanımlanabileceğini kaydederek, “Kireçlenme kıkırdaktan başlayarak önce kemiği sonra da eklemi etkiler. Diz kireçlenmesi şikayeti olanlara mutlaka sporu öneriyoruz” dedi.

    “FARKLI SPORLARI ÖNERİYORUZ”

    Dr. Şükrü Mercan, “Kireçlenmesi olan hastalara kimi doktorlar spor konusunda yasak uygularken kimileri de önermektedir. Bu konuda hastaların kafası karışmaktadır. Her eklem için farklı spor önerilerimiz var. Bazı hastaya yürüyüş bazısına yüzme önerebiliyoruz. Kireçlenme olsa dahi herkes çeşitli sporları yapabilir. Bunun dışında kilo kontrolü, egzersiz ve yürüyüş, ilaç tedavisi, şişlik yoksa kaplıca ve sıcak tavsiye ediyorum” diye konuştu.

    Diz ve kalça kireçlenmelerinde PRP, kök hücre, kortizon, fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerini uyguladıklarını  kaydeden Mercan, daha sonrasında tüm bu tedaviler sonuç vermezse ameliyata gidildiğini söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir