• DÖNÜŞÜM TAM GAZ SÜRÜYOR

    Büyük bir İstanbul depreminin kapıda olduğunu belirterek vatandaşları bilinçlendirmek için toplantılar düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe genelinde devam ediyor.

  • Başkan Akgün, Büyükçekmece halkının kentsel dönüşüm konusunda son derece duyarlı davrandığını belirterek; “Büyükçekmece halkımız kentsel dönüşümü benimsedi. Bizde elimizden gelen her türlü teknik desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

    “İlçe geneline yaymayı başardık’’

    Doğru ve güvenli şehirleşmeye verdiği önemle bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; ‘’Marmara gibi riskli bölgelerde şehirleşmenin en önemli hususu, depreme dayanıklı ve güvenli yapıların oluşturulmasıdır. Uzmanlardan İstanbul’da büyük bir deprem beklendiğini öğrenmemizin ardından Büyükçekmece’de bulunan siteleri tek tek gezerek kentsel dönüşümün hayati önemini vatandaşlarımıza anlattık ve yakalanan bilinç doğrultusunda, risk taşıyan birçok binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımlara bizzat katılarak bu konudaki kararlılığımızı gösterdik. Çabalarımız sonucunda kentsel dönüşümü Büyükçekmece genelinde yaygınlaştırmayı başardık.’’

    Büyükçekmece Belediyesi ile iletişime geçin

    Büyükçekmece halkının kentsel dönüşüm konusunda son derece duyarlı olduğunu ve bunun da belediyenin işlerini kolaylaştırdığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Vatandaşlarımızı, geçmişte yaşanan depremler sonrasında hasar alan ya da ömrünü tamamlamış olduğunu düşündükleri eski binalarını hakkında bilgilendiriyoruz. Belediyemiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler. Kentsel dönüşüm can ve mal güvenliği için olmazsa olmazımızdır’’ diye konuştu.

    Kentsel dönüşüm her bölgede devam ediyor

    Kentsel Dönüşü kapsamında bugüne kadar; Celaliye Mahallesi’nde riskli olduğu tespit edilen 16 binadan 15’i, 19 Mayıs Mahallesin’de bulunan 37 binadan 28’i, Fatih Mahallesi’nde 33 binadan 21’i, Ulus Mahallesi’nde 52 binadan 42’si, Hürriyet Mahallesi’nde 34 binadan 27’si, Bahçelievler Mahallesi’nde 9 binanın hepsinin, Kumburgaz Mahallesi’nde 18 binadan 16’sı, Atatürk Mahallesi’nde 53 binadan 27’si, Muratçeşme Mahallesi’nde 25 binadan 22’si, Yeni Mahalle’de 3 binanın tamamı, Dizdariye Mahallesi’nde 22 binanın 17’si, Cumhuriyet Mahallesi’nde 7 binanın 6’sı, Pınartepe Mahallesi’nde 24 binanın 17’si, Sinanoba Mahallesi’nde 8 binanın tamamı, Mimaroba Mahallesi’nde 4 binanın 3’ü, Ekinoba Mahallesi’nde 6 binanın 1’i, Mimarsinan Mahallesi’nde 3 binanın tamamı, Güzelce Mahallesi’nde 4 binanın tamamı, Kamiloba Mahallesi’nde 16 binanın tamamı ve Çakmaklı Mahallesi’nde 4 binanın tamamının yıkımı gerçekleştirildi. Toplamda 289 riskli binanın yıkımı tamamlanırken, risk taşıyan 378 binanın yıkımına devam edilecek.

    02

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir