• DÖNÜŞÜMDE SİZİNDE KATKINIZ OLSUN

    Çatalca Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla ilçe geneline ambalaj, plastik, cam ve kâğıt atıklar için geri dönüşüm kumbaraları yerleştirmeye devam ediyor.

  • “Her atık çöp değildir” sloganıyla, ambalaj atıkları, atık yağ ve atık pil toplama kampanyalarını başarıyla yürüten Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek materyallerin geri dönüşümüyle doğanın korunmasına, doğal kaynakların tükenmesinin önlenmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

    Gelecek İçin Geri Dönüşüm

    Çevre bilinci için önemli çalışmalar gerçekleştiren ekipler geri dönüşüm hakkında kapı kapı dolaşarak vatandaşları bilgilendirme kampanyaları yürütmenin yanı sıra okullarda ve işyerlerinde eğitim seminerleri veriyor. Geri dönüşüm kumbarası dağıtımlarının da çevre bilinci oluşturma ve doğayı koruma projelerinden biri olduğunu dile getiren ekipler,  bitkisel yağ, ambalaj, pil, cam atıklar ve pet şişelerin dönüşümü için özel bir çalışmayı da proje kapsamında yürütüyor.

    Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmalıyız

    Doğal kaynakların sınırsız olmadığını ve bu kaynakların doğru şekilde kullanılmamasıyla gelecekte tükeneceği bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen Çatalca Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına atık pil, cam ve ambalaj atıkları toplama kumbaraları yerleştiriyor.

    Çalışmalar kapsamında kötü durumda ve kulanım ömrünü tamamlamış olan geri dönüşüm kumbaraları yenileri ile değiştirilirken, 13 adet yeni geri dönüşüm kumbarası da yine vatandaşların yoğun olduğu ve rahat ulaşılabilen noktalara ilave edildi.

    Ekipler tarafından bazı geri dönüşüm kumbaralarının yeri değiştirilerek daha fazla ambalaj atığı toplanması sağlandı.

    Vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz

     Ambalaj atıkları ve geri kazanımı mümkün olan kâğıt, cam, metal ve pet şişe gibi maddelerin evsel atıklardan ayrı toplanmasının çevre ve insan sağlığına da olumsuz etkileri ortadan kaldıracağını vurgulayan Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların da bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti. Vatandaşlarımızın 444 61 02 numaralı telefondan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne taleplerini iletebilecekleri belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir