• DUALAR HALEP İÇİN

    İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,  Küçükçekmece Belediyesi’nin Mevlana Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Küçükçekmecelilerle bir araya geldi. Büyük İslam alimi Hz. Mevlana’nın anlatıldığı söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'de katıldı. 

  •  

    Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği program, Hafız Celalettin Şensoy tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, programa Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanları yad ederek başladı. Hatipoğlu, Halep’teki çatışmalarda yaşamını yitiren siviller için de dua etti. 

    MEVLANA’YI MEVLANA YAPAN HZ. MUHAMMED’DİR

    Hz. Mevlana’nın döneminin her özelliğini taşıyan bir bilgi adamı olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, “ O, yalnızca bir medrese hocası değildi. Onu Mevlana yapan Peygamberimizdir. Şems yada bir başkası değil” dedi. 

     “PEYGAMBERSİZ KUR’AN ANLATANLARA DA KARNIMIZ TOK”

    Ünlü İslam alimleri Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram, Yunus Emre, Ahmet Yesevi’yi de var edenin Peygamberimiz olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “ Bundan 10 yıl önce Hz. Mevlana televizyonlarda anlatılırken Hz. Muhammed’in adı geçmezdi. Peygambersiz Mevlana anlatırlardı. Tıpkı bugünlerde Peygambersiz Kur’an anlatmaya çalıştıkları gibi. Bunlara karnımız tok” diye konuştu. 

    “ONDA İNSANLIĞIN GÖRDÜĞÜ BİRŞEYLER VARDI”

    Tasavvufi hikayelerle de izleyenlere duygusal anlar yaşatan ünlü ilahiyatçı Mevlana’yı şu sözlerle anlattı:
    “Mevlana öldüğünde Hristiyanlar, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, ateşe tapanlar akın akın insanlar onu mezara getirdi. Müslümanlar kızdı ve yabancılara siz neden geldiniz diye sordu. Onlar da ‘bizler onda Musa’yı gördük. Bizler onda İsa’yı gördük’ diye cevap verdi.  Onda insanlığın gördüğü bir şeyler vardı.”
    Programda Hafız Celalettin Şensoy kasideler ve ilahiler seslendirirken, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de konuklara teşekkür ederek çiçek verdi. 

    “KURTULUŞUN REÇETESİ İSLAMİYETTİR”

    Başkan Karadeniz, “İslamiyeti daha iyi öğrenmek ve anlamak zorundayız. Bu anlamda, İslamiyeti sadece seccademizde yaşamamalıyız. Unutmayalım ki şehre karşı da İslami bir görevimiz var. Hocalarımıza ve siz değerli Küçükçekmecelilere teşekkür ederim. Kültür sanat etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu. Söyleşi, ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun duasıyla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir