• DÜNYA KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR

    18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Volkan Yaran’ın 60 ülkenin müzik kültürünü yansıtan “Kültürler Çalgılarda Yaşıyor” sergisine ev sahipliği yapıyor.

  • Müzisyen Volkan Yaran’ın dünyanın dört bir yanından topladığı üflemeli, telli, yaylı, nefesli ve tuşlu türdeki çalgılar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

    “Festivale damga vurdu”

    Sergiyi gezen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali enteresan sergilerde var. Bunlardan bir tanesi de Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde açılmış olan ve büyük ilgiyle izlenen dünyanın 60 ülkesinden toplanmış, çalgı aletlerinden oluşan bu sergidir.  Sergi, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne damgasını vuran kültürel etkinliklerden bir tanesidir. Gelecek yıl 19. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde bu sergi çok daha geniş bir alanda sergilenecek. Sergilenebilecek bine yakın çalgı aleti vardı ancak bu festivalde sergileme alanı sıkıntısı çektiğimiz için bu şekliyle yetindik” açıklamasını yaptı.

     

    “Ülkelerin müzik kültürünü yansıtıyor”

    Müzisyen Volkan Yaran, dünyanın dört bir yanından topladığı üflemeli, telli, yaylı, nefesli ve tuşlu türdeki çalgıları 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sergilemekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Uluslararası festivallerde Büyükçekmece’yi bir marka yapan Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederim. Dünyanın 60 ülkesinden topladığım çalgıları 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sergiliyorum. Bu sergide gördüğünüz her bir çalgı aleti o ülkenin müzik kültürünü anlatıyor. Bu çalgılar aynı zamanda da o ülkelerin tarihlerini, göçlerini, yaşamlarını, acılarını ve sevdalarını da anlatıyor” dedi.

    3

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir