• DÜNYANIN EN İYİLERİ BÜYÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU

    Bu yıl 19’uncusu gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki Uluslararası Heykel Sepozyumu 7 ülkeden heykeltıraşların katılımıyla Büyükçekmece’de başladı.

  • 27 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli sanatsal etkinliklerinden bir tanesi olan Uluslararası Heykel Sempozyumu Küratör Metin Yergi nezaretinde gerçekleşiyor.

    7 ülkeden heykeltıraşlar katılıyor

    Bu yıl sempozyuma Güney Kore’den So Dong Choe, Almanya’dan Raphael Beil, Bulgaristan’dan Zdravko Zdravkov, İtalya’dan Alessio Ronaldi, Ukrayna’dan Lyudmila Mysko, Macaristan’na Beata Rostas ve Türkiye’den Songül Telek katılıyor. Heykeltıraşların mermer ve metal olmak üzere ürettikleri eserler festivalin ardından Büyükçekmece Belediyesi hizmet binası önündeki parka yerleştirilecek.

    “Belediye binası önünde sergilenecek”

    Küratör Metin Yergin, bu yıl Uluslararası Heykel Sempozyumu’na 7 farklı ülkeden 7 sanatçının katıldığını belirterek;  “Macaristan, Türkiye, Almanya, Güney Kore, Bulgaristan ve İtalya’dan katılımcı sanatçı arkadaşlarımız var. Farklı malzemelerden işler üretiyorlar. Bu işler bittiğinde yeni yapılan belediye binasının önündeki parka yerleştirilecek. Sanatçıları serbest bırakıyoruz. Herhangi bir tema belirlemedik ama onlara belediye ve çevresindeki alanların fotoğraflarını yollayarak mekan için özel işler üretmelerini sağladık. Yer ve mekanla ilişkiye girebilecek işler ürettiler. Sempozyumun bitmesini bekliyoruz. Bitince de hemen yerlerine yerleştirmeyi düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

    “Çok mutluyum”

    2 yıl önce Hacettepe Üniversitesi’nde doktora yapan Macar heykeltıraş Beata Rostas, sempozyum hakkında şunları söyledi: “Türkiye’deki ilk sempozyumum bunun için çok mutluyum. Bura bir anne yapacağım çocuk ile. Bir anne olacak elinde çocuk. Babası evde bekliyor. Aileyi vurgulamak istiyorum. Ben bir yıl önce evlendim ve çocuğum olsun istiyorum. bu benim için bir rüya gibi. Dört gözler festival başlasın bekliyorum. Ülkeler gelecekler. Festival, dans, şarkıları duymak istiyorum. Ünlü şarkıcılar gelecekler bunun için çok çabuk çalışıyoruz. Son günlerde bizde gitmek istiyoruz oraya.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir