• EKM’DE 5. AKADEMİK YILI AÇILDI

    İstanbul Esenyurt Üniversitesi 5’nci Akademik Yılı Açılış Töreni Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

  • EKM’de gerçekleşen açılış töreni, kokteyl eşliğinde başlarken program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

    Öğrenci Konsey Başkanı Kubilay Yıldırım söz alarak öğrenci arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu. Üniversitelerinin kıymetini bilmeleri ve Esenyurt üniversitesinin öğrencilere desteklerini unutmamaları gerektiğini belirtti.

    İnci “Gençlerimize çok iş düşüyor”

    İstanbul Esenyurt Üniversitesinin ilçeye değer kattığını belirten Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci; “Üniversitemiz Esenyurt’taki kurumlarımıza örnek oluyor. Esenyurt ’un vizyonunu ileri seviyelere taşımamız için üniversitede yetişen gençlerimize çok iş düşüyor “dedi. 

    İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sudi Apak söz alarak 2017-2018 akademik yılının başarılar getirmesini temenni ederek. Apak, “ Üniversitemizde eğitim alan öğrenciler başarılarıyla ileride ülkemizi güzel günlere getireceklerini umuyorum” dedi.

    “YENİ TÜRKİYE HEDEFLERİNİ BELİRLEMEK ZORUNDADIR”

    2017-2018 eğitim öğretim döneminde “Yerel Yönetimlerin Eğitimde ki Konumu” adlı ilk dersi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu verdi. Başkan Kadıoğlu; “Dünya ile yarışmak geri kalmamak, ayakta durabilmek için, rekabet edebilmek için, milli bir devlet anlayışını hâkim kılabilmek için tam bağımsız yapıya kavuşmak için mutlaka, yeni Türkiye hedeflerini belirlemek zorundadır. Bunun en önemli kaynağı da mutlaka insandır. Hem de yetişmiş insandır. Son yıllarda üniversite, lise ve altı okullarda insan kaynağını iyi yetiştirmek için oldukça yoğun çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaktadır” dedi.

    Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu “Mekân desteği, finansal destekler, iş, meslek destekleri, yani istihdam oldukça iyi bir noktaya gelmektedir. Bugün sunumumun ana konusu Yerel Yönetimlerin Eğitimde ki konumu nedir? Dışarıdan bakıldığında yerel, yerinden yönetim anlayışı dışa vuruşu ve algılaması bir yerleşim yerinde yapılan inşaatlar, alt yapı, yol, kanalizasyon, su elektrik, gaz anlaşılmaktadır. Acaba öyle mi? Başka bir açıdan baktığımızda belki de aklımıza gelmeyen katkılar ortaya çıkacaktır. Yerel Yönetimler içinde ağırlıklı belediyeleri ele almak daha doğru olur” diyerek yerel yönetimlerin eğitimdeki katkısını belirtti.

    “MİLLİ BİR RUH İLE GENÇLERİMİZİ YENİ VE BÜYÜK TÜRKİYE’YE HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ”

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Yeni ruh ile üniversitelerimiz zincirleri kırmak zorundadır. Hâkim olacak yeni ruh ile merkeziyetçi ve bürokratik niteliği kuracak, ezberci, bilgiyi kavramaktan uzak biçimleri tarihe gömmelidir. Üst düzey öğretim ve araştırma yaptırarak topluma bilimsel düşünme yeteneği ve becerisine sahip bireyler hazırlamak zorundayız. 21’nci yüzyıl bilgi çağıdır. İnovasyon yaratan alanlarda bilgi teknolojilerinin kullanılmasını yaygınlaştırmak zorundayız. Yeni bir ruh ve milli bir ruh ile gençlerimizi yeni ve büyük Türkiye’ye hazırlamak zorundayız. Bu vesile ile Yeni Eğitim ve Öğretim yılının Üniversitemize hayırlı olmasını temenni eder, başarılı ve sağlıkla dolu bir yıl olmasını dilerim” dedi.

    Kadıoğlu’na doktora beratı verildi.

    Konuşmalar ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Özyurt tarafından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na fahri doktora beratı verildi. Başkan Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversite Senatosu kararı ile “Kamu Yönetimi” alanında Fahri Doktora belgesini cübbe giyerek aldı.

    e20b4283

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir