• EL EMEĞİ GÖZ NURU PAZARLAR

    Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kadınların kendini geliştirmesi ve hayatın içinde daha fazla yer almaları için çalışmalarına devam eden Avcılar Belediyesi, cinsiyet eşitliği temelini esas alarak hizmetlerini sürdürüyor. 

  • Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği politikayı örnek alarak, verdiği tüm hizmetleri akademikleştirerek ve kurumsallaştırarak Avcılar halkına sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk ilçe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kuran Avcılar Belediyesi; kadının hayatın içinde daha fazla yer alması için yaptığı projeler ile bir adım önde olmaya devam ediyor.

    Avcılar ilçesinde yaşayan kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini satışa sunmaları için Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Kadın El Emeği Pazarı’ hizmet vermeye devam ediyor.  Avcılarlı kadınlar, ‘Kadın El Emeği Pazarında’ aile bütçesine katkı sunuyorlar. Yaz sezonunda Ambarlı Mahallesi Ihlamur Yolu’nda faaliyet gösteren Kadın El Emeği Pazarı, kış aylarına geçtiğimiz günlerde ise Ambarlı Kapalı Semt Pazarına taşınarak, hizmet vermeye devam ediyor.

    AVCILAR’DA KADINLAR SOSYAL VE EKONOMİK HAYATIN İÇİNDE DAHA ÇOK YER ALIYOR

    Avcılar’da yaptığımız her şey bir projenin parçasıdır diyen Başkan Dr. Toprak, “Toplumun ana sorunları ile ilgili projeleri, bir bir hayata geçiriyoruz. Biz doktorlar bir hastalığın teşhisini koyduktan sonra koruyucu önlemlerini ve tedavi edici önlemlerini alırız.

    Belediyecilikte aynen bir toplum sağlığıdır. Kadınlarımıza yönelik cinsiyet eşitsizliğini ve kadına şiddeti önlemek için; kadınlarımızı eğitmeli, onları sosyal ve ekonomik hayata katmalıyız. Onun için biz de önce bunları yaparak başladık.  ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla kadınlarımızı cinsiyet eşitliği temellerinde özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan projelerimiz devam edecek” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir