• EMEKLİ VE MEMURA ENFLASYON FARKI

    Memurların fark alabilmesi için yılın ilk altı aylık döneminde enflasyonun yüzde 4’ün üzerinde çıkması gerekiyor. Mart ayı itibarıyla rakam yüzde 2.74’e ulaştı. Bu da enflasyon farkı anlamına geliyor

  • İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı Mart ayı enflasyon (TÜFE) rakamının beklentilerin üzerinde (yüzde 0.99) çıkması ile birlikte, memur ve memur emeklilerinin gözü enflasyon farkına çevrildi. Memurların fark alabilmesi için yılın ilk altı aylık döneminde enflasyonun yüzde 4’ün üzerinde çıkması gerekiyor. Mart ayı itibarıyla rakam yüzde 2.74’e ulaştı.

    SSK VE BAĞKURLU’YA

    Yüzde 2.74’lük artışla birlikte Mart itibarıyla bir anlamda memurlar enflasyon farkına biraz daha yaklaşmış oldu. Eğer önümüzdeki üç ayda da enflasyon rakamları yüksek seyrederse, enflasyon farkı kaçınılmaz hale gelecek. Memur ve memur emeklilerine 2018 için yüzde 4 artı 3.5 zam verilmesi öngörülmüştü. SSK ve Bağkur emeklisinin alacağı zam ise ilk 6 aylık enflasyona göre belirlenecek.

    OCAK AYINDA YÜZDE 5.69 OLDU 

    Memur ve emeklisi toplu sözleşmeye göre zam alırken, SSK ve Bağkur emeklisinin zammı bir önceki 6 ayda oluşan enflasyona göre hesaplanıyor. Memur ve emeklisi Ocak’ta da yüzde 4 zam almış ancak son 6 aylık enflasyon yüzde 5.69 olunca yüzde 1.63’lük fark ödenmişti. SSK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 5.69 zam alarak yıla başlamıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir