• EMEKLİYE OCAKTA BÜYÜK MÜJDE

    9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı netleşiyor. 5 aylık enflasyona göre zam yüzde 4.97. Bu oranla maaşlarda 210 liraya varan artış olacak

  • Yılın sonuna yaklaşılırken, emekliler gözünü zam ayı olan ocak ayına çevirdi. Enflasyona endeksli zam alan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, meraklı bekleyiş içerisine girdi.

    Emeklilerin zam oranını, 2017’nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon belirleyecek. Bunun 5 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belli oldu. Geriye sadece tek bir veri, Aralık enflasyonu kaldı. 3 Ocak’ta da bu veri açıklanacak, emeklilerin kesin zam oranı ortaya çıkacak. 5 aylık enflasyona göre, yani Temmuz- Kasım enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.97 görünüyor. Aralık enflasyonuna göre bu oran artacak ya da azalacak.

    Yüzde 4.97’lik zam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 210 liraya varan artış getirecek. Halen en yüksek emekli aylığı 4 bin 240 lira seviyesinde. Bu maaş, Ocak zammı yüzde 4.97 olursa 4 bin 450 liraya ulaşacak. Halen bin 500 lira maaşı olan emeklinin eline bin 574 lira, 2 bin lira maaşı olanın eline de 2 bin 99 lira geçecek. Aralık enflasyonuna göre, tutarlar değişecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir