• Emre Saltık sevgi ve özlemle anıldı

    Türk Halk Müziğinin güçlü sesi ve sazı Emre Saltık vefatının birinci yıldönümünde sanatçı dostları ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşen programla anıldı.

  • Türk Halk Müziğinin güçlü sesi ve sazı Emre Saltık vefatının birinci yıldönümünde Büyükçekmece Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği programla anıldı.

    Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun’un yanı sıra Sebahat Akkiraz, Belkıs Akkale, Güler Duman, Cahit Berkay, Zafer Gündoğdu, Ferhat Tunç, Tolga Sağ, Aynur Haşhaş, Arzu Şahin, Özcan Türe, Müslüm & Mustafa Eke, Ali Haydar Timisi, Taner Özdemir ve Aydın Öztürk gibi çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı. Sazların Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Emre Saltık için çalındığı anma programına ilgi yoğun oldu.

    “Bir yıl geçmiş sanki bir hafta gibi”

     Emre Saltık’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çok hüzünlü bir gün benim için, geçen sene bugün bu saatte sevgili Emre Saltık’ı toprağa vermiştik. İnsan aşığı kardeşim ve dostum, çok iyi bir candı kendisi. İnsanları çok seven kendini halk müziğine adamış, halk müziğine yapmış olduğu hizmetle çok daha ön plana çıkmış bir isimdi. Kültürü ve sanatı yaşam biçimi haline getiren biriydi Emre Saltık. Onda gördüğüm en büyük özellik insan sevgisi, dostluğu ve samimiyettir. Aramızdan çok erken ayrıldı, daha bir sene geçmiş ne kadar çabuk geçti bana bir hafta gibi geldi. Onu tekrar bugün burada yâd ediyoruz, şükranla anıyoruz Allah mekanı cennet etsin” diye konuştu.

    “Yeri doldurulamayacak bir sanatçı”

    Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da konuşmasında Saltık’ın Halk Müziği’nin de yeri doldurulmayacak bir sanatçı olmasının yanı sıra yüreği insan sevgisiyle dolu çok özel bir insan olduğunu belirtti. Emre Saltık’ın aile dostu olduğunu ifade eden Mustafa Kaçmaz ise, “Emre Saltık çok sevip saydığımız, halk tarafından sevilen bir sanatçımızdı. Çok değerli bir aile dostumuzdu. Onun hala 1 yıldan beri acısını içimizde yaşıyoruz. Onu saygıyla ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir