• EN İYİ DOMATESİ SEÇTİLER

    Silivri Değirmenköy Domates Festivali'nde, en iyi domates yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

  • Silivri Değirmenköy Domates Festivali’nde, en iyi domates yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

    Silivri Belediyesi’nin ilçenin yerel ürünlerini markalaştırmak ve üretimini arttırarak bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlamak amacıyla organize ettiği tarım festivallerinin sonuncusu olan Domates Festivali, Değirmenköy Mahallesi’nde düzenlendi.

    Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 32 yıldır devam eden bir geleneği yaşatmak, bir hafızayı diri tutmak; toplumların, millet olmanın, kültürel derinleşmenin vazgeçilmez bir gereği olduğunu kaydederek, “Ne kadar geniş, derin bir hafızamız varsa o kadar millet olmuşuzdur ve o kadar derin kültürü temsil ediyoruz demektir. Benden evvel, eski belediye başkanı sevgili hocam Mümin Tuğlu‘nun başlattığı bu geleneği sürdürmek bizim için çok önemli. Mahallelerimizin tamamında yaptığımız, -domates, kavun, bamya, karpuz ve yoğurt- festivallerimizin önceliği tarım. Bölgemizin tarım gücünü açığa çıkarmayı, Allah vergisi bu topraklardaki zenginliği kalkınma vesilesi haline getirerek, bölgesel kalkınmanın itici bir gücü olmasını arzu ediyoruz. ‘Tarım yoksa, gelecek yok’ derken bunu sadece bir söz olarak söylemiyoruz. Dünyada çok yakın bir gelecekte gıda savaşlarına dönüşecek bir iklim, bir atmosfer sezinliyoruz. Özellikle tarımdaki katma değeri yüksek, klasik tarımın da ötesinde bilgi ile teknoloji ile akılla donanmış ve eğitimle güçlendirilmiş bir tarım anlayışını bölgemize yerleştirmek istiyoruz. Bir karış toprağı olmayan İsrail‘den bu gün domates fideleri almak zorunda kalıyoruz.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından “en iyi domates yarışması” gerçekleştirildi. Yarışmanın birincisi olan Tunay Ceylan, ikincisi Aşkın Ergun ve üçüncü Gökçe Aydın altınla ödüllendirildi.

    Konuklara Değirmenköy domatesi, domates çorbası, menemen ile bu yıl Silivri‘de ilk kez ekilen karabuğdayın pilavı ve salatası ikram edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir