• EN İYİ KOMPOZİSYONA ÖDÜL

    Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KİGEDER işbirliği ile gençlerin yazarlık kabiliyetlerinin gelişmesi amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ben de Yazarım” Kompozisyon Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

  • Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları Gönüllüleri Eğitim Derneği (KİGEDER) Başkanı Ercan Olgun ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    BAŞKAN KARADENİZ’E TEŞEKKÜR

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Özellikle böyle bir projeyi ilçemize ülkemize yaşattığınız, katılımınızla şereflendirdiğiniz için şükranlarımı arz ediyorum. Küçükçekmece Belediyesi her zaman projelerimize sahip çıkarak ellerlinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Bundan dolayı Başkanımız Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

    “PROJEYE YAKIŞIR BİR ÖDÜL DÜŞÜNÜLMÜŞ’’

    Fikir mimarı olarak nitelendirdiği Küçükçekmece Kaymakam Harun Kaya’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ise “Projenin başlangıcı ilerlemesi ve gelişmesi projenin ne kadar anlamlı bir proje olduğunu gösteriyor. Bosna Hersek ödülü bu proje için çok iyi düşünülmüş. Osmanlı’nın en yoğun eserlerinin yer aldığı Balkanlara bir seyahat ile ödüllendirilmek aynı zamanda gezinin taçlandırılması olmuştur’’ dedi.

    “KİŞİNİN KIYMETİ DİLİNİN ALTINDA, KALEMİN UCUNDA SAKLADIR’’

    Küçükçekmece İlçe Milli Müdürü Cemal Yılmaz da “Ali Fuat Başgil’in ‘Kişinin kıymeti dilinin altında ve kaleminin ucunda gizlidir. Onu söz ve yazı açığa vurur’ sözünü iyi anlamız gerekiyor. Çok kıymetlisiniz. Hakikatten dilinizin altında gizli olan kaleminizin ucunda gizli olanları kitaplar vesilesiyle açığa vurarak, tarihe geçecek hale getirmiş oldunuz’’ diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

    ŞİİR VE KONSER İLE TAÇLANDIRDILAR

    Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi Korosu ödül töreninde sahne alarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Ayşe Kandemir’in okuduğu ‘Yaş 35’ şiiri ile Küçükçekmece Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erdem Aydın’ın okuduğu ‘Sebeb-i Telif’ isimli şiir büyük alkış aldı.

    BOSNA HERSEK GEZİSİ HEDİYE EDİLDİ

    “Ben De Yazarım” kompozisyon yarışmasının koordinatörlüğünü Küçükçekmece Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Tekbaş yaparken, yarışmaya Küçükçekmece’de öğrenim gören lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler konu serbest olmak üzere “deneme” türündeki eserleriyle katıldı. Toplamda 2697 eserin değerlendirildiği yarışmada 98 eser çıkarılacak kitaba girmeye hak kazandı. Yarışmada ilk 10 öğrenci ve danışman öğretmenleri ile ilk 100’e en çok öğrencisi giren okul müdürü ve danışman öğretmene Bosna Hersek gezisi hediye edildi. Ayrıca öğrencilerin eserleri ise kitap olarak yayımlanacak.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir