• EN SAĞLIKLI KORULUKLAR BEYLİKDÜZÜ’NDE

    Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, zaman içinde atıl durumda kalan Barış Mahallesi Enver Adakan Caddesi ile Cevat Şakir Kabaağaçlı Sokak kesişimindeki koruluğu vatandaşın hizmetine sunmak için park çalışmalarına başladı.

  • Hiçbir ağaca zarar vermeden projelendirilen, Belediye çamlık alanın devamı niteliğindeki 4 bin 768 m²’lik alana sahip parkta; yürüyüş yolları, çocuk oyun grubu, spor aletleri ve kent mobilyaları bulunacak.

    Sosyal donatı alanları ile yaşam kalitesini arttırmak, yeşil dokuyu geliştirmek için 2016 yılında 17 yeni park ve 3 parkın revizesi ile toplamda 20 adet parkı ilçeye kazandıran Beylikdüzü Belediyesi,

    2017’de de park çalışmalarına devam ediyor. Belediye çamlık alanın devamı niteliğinde olan atıl durumdaki koruluk alana el atan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, oldukça prestijli bir park ortaya çıkaracak.

    Çevre Dostu Malzemeler Kullanılacak

    Spor ve çocuklara oyun imkanı sunacak parkta; yürüyüş yolları için çevre dostu “playtop” malzemesi kullanılacak. Avrupa Standartlarında olan bu malzeme beton dökülmeden uygulanarak  çevreye ve ekonomiye katkı sağlayacak. Bölge iklimine uygun, geri dönüşümlü kauçuk alt katmanı ile bitki ve toprağın florasına uyumlu bir zemin yapılacak. Alanda ayrıca belediyeye ait Çağrı Merkezi de olacak.

    Estetiğe Önem Veriliyor

    Belediye çamlık alandaki yürüyüş kısımlarına da yapılacak zemin uygulamaları sayesinde söz konusu koruluk ile bütünlük oluşturulacak. Ayrıca Beylikdüzü Belediyesi çevresindeki Enver Adakan ve Mehmetçik Caddesi’nde gerçekleştirilecek kaldırım, tretuvar düzenlemeleri, yeni yapılacak göbekler, kent ağaçlandırması, aydınlatma ve kent mobilyaları ile bölgenin değeri artacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir