• EN TATLI FESTİVAL

    Tarihi Eminönü Meydanı bu Pazar en tatlı organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin en iyi baklava ustaları Altın Oklava için yarışacak, vatandaş ise ustalık eseri bu harika baklavaları bedava yiyecek. 10. Tarihi Yarımada Baklava Festivalinde bu sene 2 ton baklava vatandaşa bedava dağıtılacak.

  • Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği(BAKTAD), ve Fatih Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen 10. Tarihi yarımada Baklava Festivali 1 EKİM 2017 Pazar günü saat: 11.00’da Tarihi Eminönü Meydanında başlayacak. Festivale Eski AB Bakanı Egemen BAĞIŞ,  İstanbul Ticaret Odası Başkan Yard. Dursun Topçu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin çok sayıda milletvekili ve protokol katılacak.

    Kurulacak Baklava Çarşısı içinde 60 çeşit baklavanın sergileneceği festivalde Temsili yeni çeri ağaları padişaha en güzel baklavaları ikram ederek tarihi bir geleneği de canlandıracak.

    Festivalin en renkli anlarından biri de Türkiye genelinde 40’den fazla baklava ustası arasından finale kalan ilk 4 ustanın Altın Oklava için kıyasıya mücadelesi olacak. Ustalardan 1’inci olana 10 Cumhuriyet altını, toplamda ise ilk 4 içine giren ustalara 25 cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. Festivalde bu renkli anları izlemeye gelen vatandaşlar da unutulmamış. Altın oklava sahibi ustaların tarifiyle hazırlanmış 2 ton baklava festival alanında vatandaşlara bedava dağıtılacak.

    FESTİVAL PROGRAMI:

    TARİH: 1 Ekim 2017 Pazar

    11.30 – 12.00   Açılış ve Protokol Konuşmaları

    12.20 – 12.45  Altın Oklava Yarışması ve Ödül Töreni

    13.00- 13.40   Baklava Çarşısının Açılış Töreni

    13.40-14.40    Vatandaşa Baklava Dağıtımı

    14.40 – 17.00 Gösteriler ve Kapanış

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir