• ENGELLİ MİNİKLER TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENDİ

    Trafik Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Trafik Eğitim Parkı’na giden engelli minikler hem eğlendi, hem öğrendi. Çocukların trafik parkındaki sevinci renkli görüntüler oluşturdu.

  • Halkalı’ da bulunan Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’na giderek trafik kurallarını öğrenen minikler büyük heyecan yaşadı. Küçükçekmece Belediyesi’nin 2015 yılında hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk engelli parkuruna sahip Trafik Eğitim Parkı’na giden engelli çocuklar uzman eğitmenler ve toplum polisleri tarafından hem uygulamalı hem de pratik trafik eğitimi aldı. Araçlara binerek trafik kurallarını uygulamalı öğrenen miniklere eğitim sonunda ise hediye ve sertifika verildi.

    “İL DIŞINDAN, FARKLI İLÇELERDEN ÇOK TALEP VAR”

    Trafik Eğitim Parkı Yöneticisi Melek Bozacıoğlu, Türkiye’nin ilk engelli parkuruna sahip Küçükçekmece Trafik Eğitim Parkı’na büyük ilgi olduğunu söyledi. Bozacıoğlu, “Küçükçekmecelilerin yoğun ilgi gösterdiği Trafik eğitim Parkı’na, İstanbul’un başka semtlerinden hatta il dışından bile talep var. Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Sivas, Burdur’dan gelip parkımızı incelediler. Bakırköy, Avcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenler, Esenyurt gibi İstanbul’un diğer ilçelerinden de çocuklar gelmek istiyorlar. Çok talep var, yetişemiyoruz randevulara” dedi.

    “ÇOCUKLARDAN GÜZEL GERİ DÖNÜŞÜMLER ALIYORUZ”

    Melek Bozacıoğlu, küçük yaşta trafik eğitimi alan geleceğin büyüklerinin daha fazla trafik kurallarına uyduğunu ise şu sözlerle anlattı: “Biz anaokulu çocuklarına burada trafik eğitimi veriyoruz. Servise bindikleri anda en ufak bir hatada şoförü uyarıyorlar. Mesela emniyet kemerini takmadı diyelim, bip bip diye yol boyunca ses çıkarıyorlar. Anaokulu öğretmeni öğretmiş onlara. Şoförler bize geliyordu, ne yapıyorsunuz bu çocuklara diye. Çok fazla geri dönüş alıyoruz biz çocuklardan.”

    “EHLİYET ALMAK ZORLAŞMALI Kİ KAZALAR AZALSIN”

    Trafik kazalarının önüne geçebilmek için ehliyet almanın zorlaşması gerektiğini kaydeden Trafik Eğitim Parkı Eğitmeni Fatih Çullu ise, “Dışarıda kaza yapanların çoğu trafik eğitimi almış kişiler. Peki neden böyle oluyor? Çünkü sadece araç kullanmak için ehliyet alıyorlar. Trafik kuralları ihlal ediliyor, kazalar yaşanıyor bunun sonucunda. Oysa ki ehliyet almak isteyen herkese psikomotor eğitimi verilse böyle olmaz. Ağır vasıta şoförlerine verilen bir eğitim bu. Ciddi bir eğitim, trafiğe çıkmadan önce similasyonla verilen bir eğitim. Bu şekilde olsa her önüne gelen ehliyet alamaz. Kazalar da azalır” dedi.

    BUGÜNE KADAR 71 BİN KİŞİ FAYDALANDI

    Küçükçekmece Belediyesi Trafik Parkı’nda 29 Nisan 2015 tarihinden bu yana, tamamen ücretsiz olarak 566 engelli ile 70 bin 500 öğrenciye uzman eğitmenler ve polis memurları tarafından trafik eğitimleri verildi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Küçükçekmece ilçesindeki anaokulu ve 6. Sınıf öğrencilerine ve velilere bisiklet eğitimi de veriliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir