• ENGİN SOSYAL GÜVENLİK MAĞDURLARINI SORDU

    CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2018 Yıl Merkezi Bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU'na sosyal güvenlik mağdurlarının taleplerini hatırlattı.

  • TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2018 Yıl Merkezi Bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU’na sosyal güvenlik mağdurlarının taleplerini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, sorularının Bakan tarafından yanıtsız bırakılması üzerine “Hep aynı taktik! Hep aynı taktik! Sorularımızı yanıtsız bırakmanızı vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum!” sözleri ile tepkisi gösterdi.

    Umutla Meclisteki bütçe görüşmelerini izleyen vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek istiyorum. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sayın Bakana sorduğum ama yanıtlarını vermediği soruları şimdi Genel Kurul’da tekrar soruyorum” diyen Didem ENGİN, toplumun çeşitli kesimlerinin yaşadığı mağduriyetleri Meclis çatısı altında tekrar dile getirdi.

    EYT’LİLERİN SESİNİ NE ZAMAN DUYACAKSINIZ?

    Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT’liler) sesini ne zaman duyacaksınız?” diyen Didem ENGİN, “Neden 2018 bütçesinde bu konuyu değerlendirmeye almadınız ve neden bu konudaki sorularımızı yanıtsız bırakıyorsunuz?” sözleri ile AKP Hükümetleri’nin yıllardır EYT’li vatandaşlarımızı görmezden geldiğini hatırlattı.

    Sigortalılık öncesi doğum borçlanması hakkı talep eden annelerimizi gündeme getiren Didem ENGİN, “Bir kadın bakan olarak doğum borçlanması konusunda anneler arasında ayrımcılık yapıldığının farkında mısınız? Doğum borçlanması bekleyen anneler için ne zaman harekete geçeceksiniz? Bir an evvel bu konuda sizden somut adım bekliyoruz” diye konuştu.

    STAJ MAĞDURLARI DÜZENLEME BEKLİYOR

    Didem ENGİN, “Staj dönemlerinin emeklilik borçlanmasına dâhil olmasını bekleyen staj mağdurları için bir yanıtınız var mı? Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz?” sorusu ile aday çırak, çırak veya mesleki staj olarak çalışılan sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılması ve staj sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilik hesaplamasında da başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi talebini hatırlattı.

    2000 SONRASI EMEKLİ OLANLAR İÇİN İNTİBAK GELECEK Mİ?

    2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlarımız için intibak zammı düzenlemesini ne zaman yapacaksınız?” diyen Didem ENGİN, düşük emekli maaşları ile geçinmeye çalışan emeklilerimizin sesi oldu.

    BAKAN’DAN EYT’LİLERE KAÇAMAK CEVAP

    Didem ENGİN tarafından dile getirilen sosyal güvenlik mağduriyetleri karşısında sessizliğini koruyan Jülide SARIEROĞLU, EYT’lilere ilişkin olarak “Biliyorsunuz, emekli aylığı bağlanabilmesi için ne kadar prim ödenmesi, ne kadar çalışma yapılması kanunlarımızda belirtilmiş durumda” demekle yetindi.

    DİDEM ENGİN’DEN BAKAN’A TEPKİ  

    Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında “Daha sonra yazılı olarak cevaplayayım” diyerek kendisine yöneltilen soruları cevapsız bırakan Jülide SARIEROĞLU’nun vatandaşların sorunları ve talepleri karşısında yine cevap vermekten kaçınması üzerine Didem ENGİN, “Hep aynı taktik! Hep aynı taktik! Sorularımızın cevabını ne burada  ne Plan Bütçe’de yazılı olarak vermediniz. Sorularımızı yanıtsız bırakmanızı vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum!” sözleri ile tepkisini gösterdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir