• ERDOĞAN: DÜRÜST OLUN DÜRÜST!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katıldı. Buradaki konuşmasının sonunda Amerika'daki başkanlık seçimi sonuçlarına değinen Erdoğan "Amerika bir seçim geçirdi.

  • Amerika’da demokratlar 2 dönemden sonra tekrar Cumhuriyetçilere yönetimi devretti. Bu tercihle Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Amerika halkının bu tercihi dünyaya demokrasi noktasında, bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak istiyorum” diye  konuştu

    Kongrede konuşan Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

    26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim köprüsünü hizmete sunduk. İstanbul Boğazı’nın altında inşaa ettiğimiz Marmaray’ı 29 Ekim 2013 yılında tamamlamıştık. O günden 166 milyon insan Marmaray’ı kullanmış bulunuyor. Açılışını yapacağımız bir diğer proje de Kars Tiflis demir yoludur. Bu hattın açılmasıyla tarihi İpek Yolu hattı canlandırılacak. Londra’dan Pekin’e kadar demir yolu kesintisiz kullanılabilecek. Çanakkale Köprüsü’nün temelini 18 Mart 2018’de atacağız inşallah. Bitmedi Kanalistanbul projesiyle ilgili ön hazırlıklar da devam ediyor.

    Toplamda 41 bin yatak kapasitesi ve 10 milyar dolarlık yatırım projesiyle şehir hastaneleri projemiz önemli bir yatırım silsilesi.

    Kentsel dönüşümle 6 milyon konutu yenilemek istiyoruz. Türkiye’nin yatırım projesi o kadar uzun ki inanın anlatmaya zaman yetmez.

    Afrika ve Asya’ya özel önem verildiğini görüyorum. Yanılmıyorsunuz, doğru yoldasınız. Bence aynı kararlılıkla devam edin. Siyasette de biz Afrika yılı ilan edip Afrika’nın tümüne büyük elçilikleri açıyoruz. Burası kışken ben Afrika ülkelerini dolaşacağım. O ülkenin iş adamlarıyla ortak forumlar yapacağız. Oralara bizim yönelmemiz lazım. Ve oralarda da malum yapının tahrikini ortadan kaldırmak için MÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti devletiyle adımını atmalıdır. Batı’nıj Doğu’ya bakışını hala oryantilizm belirliyor.
    (AB’YE) DÜRÜST OLUN DÜRÜST
    Kandil’de yaşayan teröristlerin Meclis’teki uzantılarına yönelik attığı bir adım var. Dokunulmazlıklar kalktı mı, kalktı. Diğer siyasi partilerden de kalktı. Yargı üzerine düşen görevi yapıyor. Bunların bir kısmı kaçıp Batı’ya gitti mi? Kaçıp giden teröristlere Batı’nın yöneticileri kucak açıyor. Cumhurbaşkanları, Başbakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye, batının teröristlerine kapıyı onların anlayacağı şekilde açsa onların duruşu ne olurdu? Fakat ben onları uyarıyorum; bu bumerang gibi sizi vuracaktır. Bir taraftan PKK’yı terör örgütü ilan edeceksin bir taraftan da AP kapılarını açacaksın. Bu iki yüzlülüğün ta kendisidir. Dürtüst olun dürüst.

    Utanmadan sıkılmadan kalkmış Türkiye’nin AB ile müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar. Geç kaldınız ya bir an önce gözden geçirin. Ama ertelemeyin ha nihayi kararınızı verin. Biz yüzlerce binlerce şehit verdik. Onlar böyle ölüm hadiseleriyle karşı karşıya kalmadılar. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Biz kapıları açtık ne yapacaksanız gelin siyasette yapın. Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya. Sen beni sorguya çağıramazsın diyor. Kimsin ya? Kimsin? Dokunulmazlığın kalktığı andan itibaren sen aynen normal bir vatandaş gibisin ve bunu hesabını da vereceksin. Vermezsen de bedelini ödeyeceksin. Bak, siyasi parti liderleri gidiyor ifadelerini veriyor işinin başına geçiyor devam ediyor. Siz meydan okudunuz; bizim arkamızda PKK var, YPG var dediniz. Gelsin sizi kurtarsınlar o zaman.

    Yıllardır Ege’nin ve Akdeniz’in karanlık sularında yitip giden insanlar için bir damla göz yaşı döktü mü? Avrupa’da göçmenler için harekete geçmeyenler bizler için harekete geçtiler. Bize nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa Nazi’nin ta kendisi sizsiniz. Hiç yüzleri kızarmadan siyasi sığınmacı adı altında kim gelirse bağırlarına basacaklarını söylüyorlar. Nazi zihniyeti Doğu’da değil Batı’da ortaya çıkmıştır ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir.

    Solingen’de katledilen bizim vatandaşlarımızın, dönerci cinayeti diye üzeri kapatılmak istenen olaylar ortadayken bize dil uzatamazlar. Siyasi sığınma adı altında terör destekçileri değil Suriyeli Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın.

    Çocuklarının gözleri önünde öldürülen siyasetçileri asla gündemlerine almazlar. Aynı kesimler bu katillerin destekçisi siyasetçiler hukuk önünde hesap sorulması gündeme gelince hemen ayağa kalkarlar. tercihlerini demokrasi ve hukuku savunanlardan yana değil terörden yana kullananlar kendi elleriyle kendi sonlarını hazırlıyorlar haberleri yanlış. Biz bu badireyi allahın izniyle atlatırız. Fakat onlar kendilerine uzanacak bir eli bulamayacaklar.
    “DÜNYA 5’TEN BÜYÜK DEDİK”
    Ülkemizin Doğu’sunda ve Güney’inde yaşanan sıkıntılar bizi ne kadar ilgilendiriyorsa yarın batıda yaşananlarla ilgili de bizim ilgi alanlarımız var. Çünkü Balkanlarda Avrupa’da milyonlarca Türk yaşıyor. Batı ile ekonomik olarak asla gözden çıkarmayacağımız ilişkilerimiz var. Biz rol yapmıyoruz, riya yapmıyoruz. BM Genel Kurulu’nda dünya 5’ten büyüktür dedik. 196 ülkenin yaşadığı dünyada bir ülkenin geleceğini bir ülkenin iki dudağının arasına bırakamazsınız.

    Amerika bir seçim geçirdi. Amerika’da demokratlar 2 dönemden sonra tekrar Cumhuriyetçilere yönetimi devretti. Bu tercihle Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Amerika halkının bu tercihi dünyaya demokrasi noktasında, bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben Amerikan halkının bu tercihini hayra yoruyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir