• Erdoğan’da İstanbul’u saymadı

    AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın dün 'İstanbul'u kazandık' açıklaması yapmasına rağmen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gazetelere verilen ilanda 15 büyükşehiri kazandıklarını vurguladı. Bu hesaba göre AK Parti Genel Başkanı'nın saydığı iller arasında İstanbul bulunmuyor.

  • AK Parti’nin Twitter hesabından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bir seçim değerlendirmesi yayımlandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmesinde, “Bu seçimin mağlubu yoktur galibi: Bize destek versin yahut vermesin sandıkta oyunu kullanan halkımızın her bir ferdidir” ifadesini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin 15 büyükşehiri kazandığını ifade ederken, “Halkımız 15’i büyükşehir olmak üzere 24 il, 536 ilçe ve 200 beldede yine AK Partimizi tercih etmiştir” ifadesini kullandı.

    AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanılan büyükşehirlerin arasında İstanbul’u saymadı. Cumhurbaşkanı açıklamasında sandıktan gerekli derslerin çıkarılacağına vurgu yaptı

    İL BAŞKANI KAZANDIK DEDİ

    Dün ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak “Sonucu değiştirecek kadar usulsüzlük söz konusudur ve dün söylediğimiz gibi İstanbul’da kazanan AK PARTİ ve Binali Yıldırım”dır” demiş ve Binali Yıldırım’ı galip ilan etmişti.

    Bugün ise İstanbul’un anayollarındaki üst geçitler “Teşekkürler İstanbul Gönül Belediyeciliği” kazandı ilanlarıyla dolmuş, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım ve Erdoğan’ın fotoğrafları afişlerde yan yana kullanılmıştı.

    AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANDIĞI BÜYÜKŞEHİRLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI

    Konya/Uğur İbrahim Altay

    Bursa/Alinur Aktaş

    Trabzon/Murat Zorluoğlu

    Gaziantep/Fatma Şahin

    Erzurum/Mehmet Sekmen

    Balıkesir/Yücel Yılmaz

    Kocaeli/Tahir Büyükakın

    Samsun/Mustafa Demir

    Kahramanmaraş/Hayrettin Güngör

    Ordu/Mehmet Hilmi Güler

    Malatya/Selahattin Gürkan

    Denizli/Osman Zolan

    Kayseri/Memduh Büyükkılıç

    Sakarya/Ekrem Yüce

    Şanlıurfa/Zeynel Abidin Beyazgül

    ANADOLU AJANSI VERİLERİNE GÖRE 30 BÜYÜKŞEHİRİN PARTİLERE GÖRE DAĞILIMI

    AK Parti

    Konya, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Erzurum, Balıkesir, Kocaeli, Samsun, Kahramanmaraş, Ordu, Malatya, Denizli, Kayseri, Sakarya, Şanlıurfa

    CHP

    Adana, Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir, Mersin, İstanbul, Aydın, Hatay, Muğla, Tekirdağ

    HDP

    Mardin, Diyarbakır, Van

    MHP

    Manisa

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir