• ERTAŞ’IN BİLİNMEYENLERİNİ ANLATTI

    Küçükçekmece Belediyesi, Bozkırdan Yükselen Avaz Muharrem Ertaş’ı, Başak İkiz’in sunduğu Erol Parlak dinletisiyle andı.

  • Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Muharrem Ertaş Anma Programı’na Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. Yaklaşık iki saat süren programda, Muharrem Ertaş’ın eserlerini seslendiren Erol Parlak, Neşet Ertaş’ı anlattığı ‘Garip Bülbül’ kitabından anekdotları ve Muharrem Ertaş hakkında bilinmeyenleri katılımcılarla paylaştı.

    Hayatındaki en önemli çalışmanın Garip Bülbül kitabı olduğunu kaydeden Parlak, “Eğer geleceğe dair bir şeyler yapmak istiyorsak bu değerleri anlamamız gerekiyor. Bu eseri ortaya çıkarmam çok uzun sürdü. Bir ömrüm daha olsa bunun için seve seve harcarım” dedi. Başak İkiz ise, Erol Parlak’ın yakında Cumhurbaşkanlığı özel ödülü alacağını söyledi.

    Abdal geleneğinden de bahseden Erol Parlak, “Hakka ulaşmak için aradaki her şeyi kaldırıyorlar. Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş da öyleydi. Onlar sessiz sedasız yaşantılarında çok derin etkiler bırakıyorlardı. Bize kardeşliği dostluğu yeniden hatırlatacak bir gönül dostu oldular. Burada onları anmamızı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Muharrem Ertaş’ın sesinin gücüyle camların titrediğini, eserini okurken ve saz çalarken kendinden geçtiğini de katılımcılara aktaran Parlak, “Neşet Ertaş zamanında bayağı para kazanmıştı. Bir gün arabada gidiyoruz. Şapkasını iyice yüzüne doğru çekti. Yolda simitçiden bir simit aldı; tomarla para verdi. Adam şaştı kaldı. O an göz göze geldik. Bana bir parça simit uzattı; fakirin ekmeği tatlı olur dedi. Kazandıklarını dağıtıp bitirmeden rahat edemezdi. 40, 50 aileye bakardı. Abdal geleneği böyleydi” dedi.

    Muharrem Ertaş’ın Horosan ekolünün bozulmamış temsilcilerinden olduğunu kaydeden Erol Parlak, Neşet Ertaş’ın bu kültürü modern çağla yan yana getirdiğini de ifade etti. ‘Leyla, Evlerinin Önü Marul, Aslanım Kazımım’ gibi sevilen Muharrem Ertaş eserlerine de hayat veren Erol Parlak’a program sonunda Mustafa Kuzugüden teşekkür ederek çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir