• ESENYURT BAHARI KARŞILADI

    Esenyurt Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda baharın müjdecisi Hıdırellez Şenliğini Esenyurt Romanlar Kültür Merkezi önünde büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.

  •  

    Bereket, bolluk, sağlık ve mutluluğun habercisi Hıdırellez’i Esenyurt Belediyesi Roman Kültür Evinde coşku ve neşe ile kutlayan roman vatandaşların mutluluklarına ortak olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayarak örs üzerinde çekiçle demir dövmeyi ihmal etmedi.

    Makaracı “2002’den öncesini unutmamalıyız”

    Hıdırellez şenliğinde açılış konuşmasının Esenyurt Romanlar Dernek Başkanı Özcan Makaracı yaptı. İstanbul Roman Dernekleri Federasyon Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Semih Makaracı; “ Örf ve adetlerimizi unutmayalım, ayrıca 2002’den önce Romanlara yapılmayan, olmayan, tanınmayanları hiç unutmayalım ”dedi.

    Kadıoğlu “Örf, adet ve geleneğimizi gençlerimize aktarmalıyız”

    Hıdırellez Şenliklerinde vatandaşlarıyla beraber olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “ Atalarımızdan gelen Hıdırellez bayramını roman vatandaşlarımız ile beraber kutluyoruz. Bu geleneğimiz de devam etsin istiyoruz. Hıdırellez’i çok seven ve benimde çok sevdiğim roman kardeşlerimizi ile bugün birlikte bu geleneğimizi kutluyoruz. Hıdırellez’i doya doya yaşayın ki gelecek nesillere anlatabilesiniz.  Örf, adet ve geleneğimizi gençlerimize aktarmalıyız ki geleceğimiz daha sağlam ve birlik içerisinde olsun ”dedi.

    Doyasıya eğlence

    Esenyurt Belediyesi Roman Kültür Evi önünde gerçekleşen Hıdırellez şenliğinde roman müziğinin güçlü sesleri sahne alarak Esenyurtlu romanlara coşkulu bir bayram yaşattı.

    e20b5353

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir