• ESENYURT MECLİSİNDE TERÖR LANET

    Esenyurt Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 1. Oturumu toplam 30 Gündem maddesi ile gerçekleşti. Esenyurt Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 1. Oturumunda Gündem maddeleri oy birliği ve oy çokluğu ile ilgili komisyonlara havale edildi..

  • Esenyurt Belediye Meclisinde CHP grubu adına gündem dışı söz alan Dr. Yavuz İmren; “Hepimiz buraya seçilerek gelmiş bulunmaktayız. Son günlerde hem ülke içinde hem de ülkemizin etrafında ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Bir taraftan Irakta bir taraftan Suriye de ciddi problemler yaşarken bu problemler yetmezmiş gibi ülkemizin içinde de bir Fetö terör örgütü yaşadık ve 300’e yakın vatandaşımızı şehit vermek durumunda kaldık. Dolayısıyla bu şartlar içerisinde birbirimize daha sıkı sarılmalıyız, daha kardeşçe ve geleceği hep beraber kurabileceğimiz bir ortam yaratmamız gerekiyor” dedi.

    “Her türlü eylem yargıya müdahaledir”

    İrem ardından Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmaoğlu; “Şuanda hiç kimse yargıdan, adaletten, adaletin kurallarından müstesna değildir. Bugünlerde bu konuda söylenecek lehte ve aleyhte olan her türlü söz ve eylem yargıya müdahaledir. Bizim de böyle bir görevimiz olmadığı gibi bunu yapmaya da hakkımız yoktur” dedi.

    Sözlerine devam eden Av. Emin Batmazoğlıu; söz talebinde bulunduğunuzda sizden bir istirham da bulundum. Lütfen şu anda yargıya intikal etmiş bir konuyla alakalı ne leyhte ne de aleyhte bir şey söyleyemezsiniz. Burada bu konunun bahsini açmak, durum tespiti yapmak bile bir yönledirmedir Dedi.

    Ak Parti Gurubu adına söz alan Mustafa Akboğa; “ Türkiye Bulunduğu coğrafi konum itibariyle hem İmparatorluk döneminde, hem Cumhuriyetin kuruluş döneminde hem de sonraki dönemde sürekli ülkeyi bölmeye, parçalamaya, yok etmeye yönelik sürekli büyük bir çaba var. Ülke üzerinde bir sürü oyunlar oynanıyor, bu ülke üzerinde kardeşkanı hep dökülmeye çalışıldı. Bizim milletimiz ecdadımızın devamı olan bütün etnik ayrılıklarla beraber birlikte ve kardeşçe yaşamayı sürdürüyor. Bunu sürdürmeye de kararlıdır” dedi.

    “Kimse bu ülkede savaş istemiyor”

    Sözlerine devam eden Akboğa; Bu ülke hem bağımsızlıkta hem de birlik beraberlik ve kardeşlikten hiçbir şekilde ödün vermeyecektir. Ufak tefek taşkınlıklar, olaylar olabilir ve ya bazı ajanlar olabilir. Bizlerin bunları halktan ayrı tutması gerekiyor. Bu ajan sokakta eylem yapan biriside olabilir 15 Temmuz da gördüğümüz gibi devletin yönetiminden birileri de olabilir. Özellikle devlet yönetiminde kiler ülkenin bağımsızlığını başka yerlere teslim etmeye yönelik bir çaba içerisine girdiler lakin bizim milletimiz bu oyunu bozdu. Bu oyunu hep birlikte A Partisi B Partisi gözetmeksizin hep beraber bozduk. Ülkemize ne zaman bir saldırı gelse ülkemizin her tarafından aynı tepkiyi millet olarak veriyoruz. Dikkat ederseniz bir sürü çağrılar yapılıyor. Yalnız kimse bu çağrılara cevap vermiyor. Kimse bu ülkede savaş istemiyor. Halkımız barış, huzur ve geleceğe güvenli bir şekilde yürümek istiyor. Özellikle seçilmiş insanlar olarak bize düşen de halkımızın tüm bu beklentilerini yerine getirmektir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir