• ESENYURT TESİSE DOYMUYOR

    İstanbul'un, spora ve sporcuya yaptığı önemli yatırımlarıyla en önde gelen belediyeleri arasında yer alan Esenyurt Belediyesi 22’nci spor tesisini açtı.

  • Yaptığı projeler ve faaliyetlerle Esenyurtlu gençleri spora teşvik eden Esenyurt Belediyesi, bu alandaki yatırımlarına devam ediyor.

    Daha önce 21 spor tesisini hizmete açan Başkan Necmi Kadıoğlu 22’nci tesisi de Namık Kemal Mahallesi’nde açtı. 3 mahalleye birden hizmet edecek olan tesis için açılış töreni düzenlendi. Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    BU ÜLKEYİ SEVİN, SEVDİRİN

    Açılış töreni öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından açılış töreni için alana gelen vatandaşlara seslenen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu çocukların sağlıklı bir yaşam ve gelecek için spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda da sporun etkili bir yöntem olduğuna vurgu yapan Kadıoğlu şöyle konuştu; “150 bin tane ilkokul çocuğumuz var. Üniversite 20 bin civarında. 6 yaşın altında da aşağı yukarı 15 bin var.  Bunları bizim korumamız lazım. Daha fazla sporla sokaktaki esrarcıdan, eroinciden kurtarmamız lazım. Bunlar bizim geleceğimiz. O bakımdan bu çocukları spora itin, kütüphanelere itin. Biz sizden para, pul istemiyoruz. Tek bir şey istiyoruz, bu ülkeyi sevin sevdirin” dedi.

    ESENYURTLULARA MÜJDE

    Kadıoğlu açılış töreninde ayrıca bir müjde de verdi. Annelerin en çok talep ettiği bisiklet için ilçede kurulacak olan ‘Bisiklet Hipodromu’ hakkında bilgiler verdi. Bin 500 bisiklet ile faaliyete girecek olan tesis hakkında açıklamalar yapan Başkan Kadıoğlu, “Böyle bisiklet vermeyeceğiz çünkü biz sizin çocuklarınızı seviyoruz. Sokaklarda araba kaynıyor, magandalar kol geziyor. Bu çocukların bisikletle bir araba altında kalmasına benim gönlüm razı değil. Çocuklarımızı korumamız lazım. Ama ne yapıyoruz? ‘Bisiklet Hipodromu’ dediğimiz bir yerin talimatını verdik, en kısa zamanda yapacağız. 500 bisiklet geldi bin tane daha gelecek. Araçlar alacak çocuklarınızı götürecek. Bıkıncaya kadar bisikleti sürsün ondan sonra evine gelsin.” dedi.

    Selamlama konuşmalarının ardından spor tesisinin açılışı ilçe protokolü ve çocuklar tarafından yapıldı. 400 metrekare alanda kurulan tesiste kadın ve erkekler hizmet alabilecek. Tesiste ayrıca grup dersleri de verilecek.

    e20b2132

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir