• Esenyurtlu liseliler bisikletleriyle Çanakkale’ye gidiyor

    Esenyurt Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılını kutlamak için düzenlenen '104'te 104' adı verilen etkinlik kapsamında bisikletlerle Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

  • Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı anısına bir etkinlik düzenleyen Esenyurt Anadolu Lisesi, Esenyurt Belediyesi’nin de desteğiyle 104 bisikletle Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden öğrenciler, günlerce bu etkinlik için hazırlık yaptıklarını belirterek çok heyecanlı olduklarını söylediler.

    Esenyurt Anadolu Lisesi Müdürü Hulusi Şahin, hem spor bilincini çocuklara aşılamak, hem de Çanakkale şehitlerinin anısını yeniden yaşatmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Etkinlik hakkında bilgi veren Esenyurt Anadolu Lisesi Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu eğitmeni ve okulun beden eğitimi öğretmeni Serhat Bakan ise, “Bu etkinliği yapmamızda dört amacımız var. Öncelikle Çanakkale ruhunu canlı tutmak istiyoruz. Daha sonra doyana kadar bisiklet sürmek istiyoruz. Sonuna kadar yorulmak istiyoruz, sonrasında da evimize mutlu olarak dönmek istiyoruz” dedi.

    Emniyet ekiplerinin eskortluk ettiği öğrenciler, Çanakkale’ye doğru yola çıkarken, Tekirdağ’ın Kumbağ ve Edirne’nin Keşan ilçesinde birer gece konakladıktan sonra Çanakkale Şehitliği’nde düzenlenecek anma törenine katılacaklar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir