• Esenyurt’ta Robin Hood belediyeciliği yapacağız

    CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Başkan partililer muhtarlar ve STKlarla kahvaltıda buluştu. Çok sayıda davetliye seslenen Seyfettin Başkan Esenyurt'ta Robin Hood belediyeciliği yapacaklarını söyledi.

  • CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Başkan partililer muhtarlar ve STKlarla kahvaltıda buluştu. Çok sayıda davetliye seslenen Seyfettin Başkan Esenyurt’ta Robin Hood belediyeciliği yapacaklarını söyledi.

    CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Başkan muhtarlar ve STKlarlar kahvaltıda bir araya geldi. Esenyurt’un sorunlarına değinen Başkan, ‘850 bini aşkın nüfusu ile yıllık ortalama %6.60 nüfus büyüme hızı olan Esenyurt’ta Türkiye’nin en fazla yapılaşma stokunun olduğu ilçe. Böyle bir mega kentin kişi başına düşen yeşil alan miktarı maalesef 5 metre kareyi bile bulmamaktadır. İnsanımız ve en önemlisi çocuklarımız, sosyalleşmenin imkânsız kılındığı kaba – saba beton bloklar arasında yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Partimizin sosyal demokrat belediyecilik anlayışında; ‘sağlıklı ve yaşanılabilir kentler vizyonunu oluşturacağız’ denmekte olup, biz aday adayları da bu vizyona uygun projeleri hayata geçirmekle mükellefiz’ şeklinde konuştu.

    Esenyurt’ta göreve geldiğinden itibaren Robin Hood belediyeciliği yapacağını belirten Seyfettin Başkan, Esenyurt’u sağlıklı bir ilçe haline getirmek için Esenyurtlularla birlikte çalışacağız. Esenyurt’ta sağlık bir şekilde yatırım yapacağız. Buradan söz veriyorum. Bizim belediyecilik anlaşımız Robin Hood belediyecilik olacak. Yani zenginle fakir arasındaki dengesizliği en aza düşürecek hizmet ağını örgütleyeceğiz. İlk 5 yılda yaşanılabilir bir Esenyurt için kişi başıma düşen yeşil alan miktarını ortalama Avrupa standartlarına kavuşturacağız. Söz veriyorum en az 15 metre kareye yükselteceğiz’ diye konuştu.

    Başkan konuşmasının devamında; Sosyal yaşam donatılarını her mahalleye kültür merkezleri inşa ederek başlatacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı; sosyal, üretken, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren, pozitif bir toplumu inşa edeceğiz.

    Ev hanımlarımızın aktif yaşamın içerisinde üretken olabilmeleri için ilçe ve ülke ekonomimizin güçlü olabilmesi için her mahallede ücretsiz çocuk kreşleri inşa edeceğiz.

    Akçaburgaz mahallemizden tutun da Zafer mahallesine kadar 43 mahallemizin tamamında aile ekonomilerinin gelişmesi için bunu muhakkak hayata geçireceğiz.

    Bakın değerli arkadaşlar, Esenyurt Türkiye’nin en hızlı büyüyen demografik yapıya sahip ilçesidir. Böyle bir ilçenin elbette ki sorunları da büyük. Bizim yönetim anlayışımızda laf değil, çözüm üretilir. İstanbul’un 39 ilçesini ele alırsak, yaşanılabilir sosyal bir kent yapısının sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde olduğunu göreceksiniz. Esenyurt neden bir Bakırköy, neden bir Ataşehir, neden bir Sarıyer olmasın? Hemen yanı başımızdaki Beylikdüzü’nü Esenyurt ile kıyasladığımızda daha fazla yeşil alana sahip, daha fazla sosyal donatı alanı olduğunu görmekteyiz. Kültürel organizasyonlar daha zengin. Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor’ dedi

    “Her mahalleye ücretsiz kreş inşa edeceğiz”

    Sosyal yaşam donatılarını her mahalleye kültür merkezleri inşa ederek başlatacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı; sosyal, üretken, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren, pozitif bir toplumu inşa edeceğiz.

    Ev hanımlarımızın aktif yaşamın içerisinde üretken olabilmeleri için ilçe ve ülke ekonomimizin güçlü olabilmesi için her mahallede ücretsiz çocuk kreşleri inşa edeceğiz.

    Akçaburgaz mahallemizden tutun da Zafer mahallesine kadar 43 mahallemizin tamamında aile ekonomilerinin gelişmesi için bunu muhakkak hayata geçireceğiz.

    Bakın değerli arkadaşlar, Esenyurt Türkiye’nin en hızlı büyüyen demografik yapıya sahip ilçesidir. Böyle bir ilçenin elbette ki sorunları da büyük. Bizim yönetim anlayışımızda laf değil, çözüm üretilir.

    “Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor”

    Sevgili Esenyurtlular, İstanbul’un 39 ilçesini ele alırsak, yaşanılabilir sosyal bir kent yapısının sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde olduğunu göreceksiniz. Esenyurt neden bir Bakırköy, neden bir Ataşehir, neden bir Sarıyer olmasın? Hemen yanı başımızdaki Beylikdüzü’nü Esenyurt ile kıyasladığımızda daha fazla yeşil alana sahip, daha fazla sosyal donatı alanı olduğunu görmekteyiz. Kültürel organizasyonlar daha zengin. Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor.

    “Atatürk Türkiye’sine öncülük edecek bir Esenyurt’u hep beraber kurmaya davet ediyorum”

    Size söz veriyorum!

    Esenyurt’ta kadınlarımız eşit bir birey olarak yaşamın içerisinde yerini alacaktır.

    Çocuklarımız özgür ve mutlu bir şekilde toprağa dokunarak oynayacak, sağlıklı büyüyeceklerdir.

    Gençlerimiz kalifiye yönünden geliştirilecek, her türlü mesleki eğitim ve tecrübelendirme imkânlarına kavuşacak, yaşama güvenle bakacaktır.

    Plansız şehircilik anlayışı, planlı hale getirilecek ve ‘halka rağmen’ değil ‘halkla beraber’ yapılacaktır.

    Belediye meclisimizde iktidar muhalefet ayrımı yapılmayacak tüm seçilmiş meclis üyeleriyle aktif bir şekilde aklın ve bilimin 21. yüzyıl belediyeciliği hayata geçirilecektir.

    Şehrimizdeki yabancı mülteci sorunu ve yan etkileri, belediye yetkileriyle en aza indirgenecektir.

    Esenyurt’ta hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yaşıtlarından geri kalmayacak, eğitimden mahrum bırakılmayacak, sanayi çarşılarında çaresizliğe mahkum edilmeyecek, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için bütün imkanlarımız seferber edilecektir.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir