• EYÜP’TE REHBERLERE ÖZEL EĞİTİM

    Yerli yabancı misafirlere Eyüp'ü anlatacak profesyonel turist rehberleri için 5 gün sürecek teorik ve uygulamalı özel eğitimler başladı.

  • Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM), her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın incisi İstanbul’da yeni örnek bir çalışmayı daha uygulamaya koydu.

    Çalışma kapsamında, İstanbul Rehberler Odası’nın (İRO) katkılarıyla, “Eyüp Sultan Tarihi Merkez Rehberliği” tarafından, Eyüp’ün tanıtımı için görev yapacak, yerli yabancı misafirlere A’dan Z’ye Eyüp’ü anlatacak kokartlı profesyonel turist rehberleri için 5 gün sürecek teorik ve uygulamalı özel eğitimler başladı.

    Rehberlere 25-29 Eylül tarihlerinde ‘Rehberlikte Uzmanlaşma Eğitimleri’ verilecek. Katılımcılar 25 ve 26 Eylül 2017 tarihlerinde aldıkları teorik eğitimin ardından, 27-28-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek gezilerle uygulamalı eğitimler de alacak. Eğitimlerin sonunda 2 Ekim 2017 tarihinde çoktan seçmeli sınava tabi tutulacaklar.

    Konuşmaların ardından başlatılan eğitimde ilk gün vakıf, vakıf medeniyeti ve Eyüp’te vakıf yapılar, tekkeler, zaviyeler, imarathaneler anlatıldı.

    26 Eylül Salı günü verilecek seminerlerde ise ‘Eyüp Sultan’da Taşa İşlenen Medeniyet, Eyüp Sultan’ın Osmanlı’daki Önemi ve Cülus Törenleri, Eyüp Sultan ve İstanbul’a Defnedilmiş Sahabiler, Yangın ve Bostancıbaşı Defterlerinin Mekansal Değişim Açısından Tarihi Coğrafya Belgeleri Olarak Değerlendirilmesi’ başlıkları altında konular anlatılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir