• FESTİVAL ATEŞİ ÇATALCA’DA YANIYOR

    Çatalca Belediyesi 17. Erguvan Festivali başlıyor. İçerisinde sosyal ve kültürel birçok aktiviteyi barındıran Çatalca Belediyesi Erguvan Festivali bu yıl 25 ve 30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

  • Çatalca ve bölge halkı tarafından büyük ilgi gören Çatalca Belediyesi Erguvan Festivali’nin bu yıl17.si yapılıyor. 25 Ağustos 2016 Perşembe günü Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi önünde saat 19:30’da açılış kokteyli ve Cumhuriyet Meydanı’nda festival meşalesinin yakılmasının ardından start alacak olan 17. Erguvan Festivali, 6 gün sürecek.

    FESTİVALİN ANA TEMASI ÇATALCA’NIN TANITIMI

    Yağlı pehlivan güreşleri, Sünnet şenliği, şiir dinletileri ve söyleşilerin yer alacağı festivalde, Mehmetçik Meydanı’nda açılan stantlarda ise Çatalca’ya has ürünler sergilenecek ve bu ürünlerin yarışmaları yapılacak.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından, ilçeye 2015 yılında kazandırılan ve şehitlerimize ithaf edilerek Mehmetçik Meydanı adı alan bölgede lunapark ve çocuk oyun alanları da yer alacak.

    Öte yandan 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ve terörle mücadelede yaşamını kaybeden, asker, polis ve sivil şehitlerimize saygı nedeniyle festival bünyesinde yapılması planlanan konserler ise iptal edildi. Konserlerin dışında tüm etkinliklerin gerçekleşeceği 17. Erguvan Festivali, 30 Ağustos gecesi yapılacak olan Zafer yürüyüşü ve Zafer defilesiyle kapanışı yapılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir