• GELENEK DEVAM ETTİ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Kurban ve Ramazan bayramlarında sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının daha da arttığını, kırgınlıkların sona erdiği günler olduğunu belirterek ; “Hem İslam dinine mensup olmamız, hem de Türk olmamız bizim en büyük zenginliğimizdir. Bizler yüce bir milletin fertleriyiz” dedi.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni Kurban Bayramı’nın birinci günü yeni belediye binasında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

    “En büyük zenginliğimizdir”

    Bayramlaşma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bayramlar insanların birbirine yakınlaşması, sevginin doruk yapması, kırgınlıkların ortadan kalkması ve bu duyguları en güçlü şekilde birleştiren günlerdir. Bizim dini vecibemizdir. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı insanların birbirine çok daha yaklaştığı, yüreklerin çok daha yumuşadığı, sevgi ve saygının çok daha arttığı günlerdir. Bu bayramlarda insanlarımız birbirlerine daha fazla yardım elini uzatıyor, akın akın mezarlıklara gidiyor ve ebediyete intikal eden yakınlarını ziyaret edip, dua ediyor. Bu nedenle hem İslam dinine mensup olmamız, hem de Türk olmamız bizim en büyük zenginliğimizdir” diye konuştu.

     “Birlik ve beraberliğimizin pekiştirsin”

    İnsanlık dünyasında en büyük zenginliğimizin Türk ve Müslüman olmaktan kaynaklandığının altını çizen Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Bizler yüce bir milletin fertleri olarak diğer toplumlardan çok ayrı bir özelliğe sahibiz.  Hemen yanı başımızda Ortadoğu’ya baktığınızda oluk oluk kan akıyor. Ve bu da benim ne demek istediğimi anlatan gerçek ama bir o kadar da üzücü bir durum. Kurban Bayramı’nın önce milletimize, ulusumuza hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyorum. Bu bayramın İslam aleminde ve dünyanın her neresinde akıyorsa akan kanların durmasına vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin kalkınmasına, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum.”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel bayramlaşma programına ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.

    21192806_1402411719796040_192628792259432361_n

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir