• GELENEKSEL OYUNLAR OKUL BAHÇELERİNDE

    Çocukluğumuzun oyunları, Beylikdüzü’ndeki okullarda yeniden hayat buldu. Mendil kapmaca, seksek, dokuztaş gibi geleneksel çocuk oyunları, Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından okul sahalarına çiziliyor. Öğrenciler, hem eğleniyor, hem öğreniyor.

  • Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin tenefüslerini keyifle geçirebilmeleri amacıyla okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunlarını getiriyor. Ulaşım Bürosu yetkilileri tarafından Sevim Çuhadaroğlu Ortaokulu’na yapılan renkli saha boyamaları sayesinde öğrenciler, eğitici ve eğlendirici bir ortamda vakit geçiriyor.

    Ders zili çalan öğrenciler; molalarını mendil kapmaca, seksek, dokuztaş gibi geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak değerlendiriyor. Böylelikle hem daha hareketli oluyorlar hem de geçmişten gelen kültürel değerleri de yaşatmış oluyorlar. Okula ayrıca çocukların yeteneklerini geliştirebilecekleri basketbol sahası ve satranç alanı da çizildi.

    Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Süleyman Gevezoğlu, en nitelikli ve bakımlı okulların Beylikdüzü’nde olması noktasında çalışmalara devam ettiklerini belirterek, geleneksel çocuk oyunları uygulamalarını ilçe çapında sürdüreceklerini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir