• GELENEKSEL SANATLAR LİSELİLERLE BULUŞTU

    Küçükçekmece Belediyesi, Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören öğrencilerin eserlerini liselilerle buluşturdu.

  • Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görücüye çıkan Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Karma Resim Sergisi öğrencilerden tam not aldı. Çeşitli branşlarda 45 eserin yer aldığı karma sergi, öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. Sergiye büyük ilgi gösteren öğrencilere Geleneksel Sanatlar Akademisi Yöneticisi Hakan Dağlı da eserler hakkında bilgiler verdi.

    OCAK’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

    45 öğrencinin geleneksel sanatlarımız Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Cilt, Katı, Kaligrafi, Bilimsel Bitki Resmi, Desen Tasarımı gibi alanlarda çalışmalarının bulunduğu sergi, Ocak ayına kadar Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ziyaret edilebilir.

    Toplam  14 branşta ders verilen Küçükçekmece Belediyesi geleneksel Sanatlar Akademisi’nde, Türkiye’nin en usta 7 ismi öğrencilere danışmanlık yapıyor. Haftada bir kez Küçükçekmeceli gençlere atölye hizmeti de veren Akademide, böylelikle yetenekli öğrenciler de keşfediliyor. Akademiye girecek öğrenciler ise, ilgi, beceri ve yeteneklerine göre belirleniyor. Akademideki ustalarla ayrıca, ‘Atölye Sohbeti, Geleneksel Sanat Sohbeti, Ehl-i Makam’ gibi nitelikli müzik ve sohbet programları da gerçekleştiriliyor. Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde, ‘Ebru, Hat, Tezhip, Minyatür, Katı, Çini, Kaligrafi, Bilimsel Bitki Çizimi, Osmanlıca, Temel Sanat Eğitimi, Arapça, Cilt, Desen Tasarımı’ dersleri veriliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir