• GERÇEĞE GİDEN YOL HAYALLERDEN GEÇER

    Bakırköy Belediyesi tarafından belediye personeli, vatandaşlar ve diğer kamu kurumlarında çalışanlara yönelik ‘Pozitif Yaşam Buluşmaları’ semineri düzenledi.

  • Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde;  Dr. Metin Aycıl, ‘Hayallerimiz ve Gerçeklerimiz’ konulu söyleşi ile katılımcılara gerçek yaşam öyküleri ile hayallere giden yolda gerçek vizyonu belirlemeye yardımcı cevaplar sundu.

    Dr. Metin Aycıl seminerde çocukluktan gelen büyüyünce ne olacağımıza yönelik sorular ve hayallere, yıllar geçtikçe ne kadar yaklaştığımızı ve yaklaşmak için neler yaptığımızın yanı sıra başarılı olmanın yollarını anlattı. Hayal kurmayı psikolojik bir bozukluk olarak değerlendirmeyi hata olarak gören Aycıl, gerçeğe giden yolun güçlü hayallerden geçtiğini savundu. Günümüzde tanınmış bir çok siyasi, işadamı veya bilim adamının geldiği noktayı çocukluk ve gençlik yıllarında kurguladıkları hayallere borçlu olduğunu vurgulayan Aycıl, tek başına hayal kurmanın da yeterli olmadığını başarılı olmak için özgüvenin şart olduğundan bahsetti.

    Hayaller büyük resmi görmektir, hayaller dağın zirvesini görmekle bitmez zirveye ulaşmak için geçilecek patikayı da hayal etmek gerekir diyen Aycıl, “İyimser olmalıyız, pozitif düşünmeliyiz. Meslek seçimi, eş seçimi, çevre seçimi; hayat boyunca bir seçim içerisindeyiz. Sürekli seçimlerimizin iyi olacağınızı hayal ederek seçimlerimizde mutlu olabiliriz. Bardağın dolu tarafını görenlerin bardakları dolmaya, bardağın boş tarafını görenlerin ise bardakları boşalmaya devam eder. Başarıya giden yolda büyük resmi görmek vizyonumuzu belirler. Vizyon amaç değil araçtır, vizyonu olanın başarıya ulaşması daha kolay olur.” dedi.

    Sık sık gerçek öykülerin anlatılması ile eğlenceli ve verimli geçen seminer karşılıklı soru cevaplarla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir