• GİRESUNLU’LARDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

    Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan Giresun Kültür Evi,  ilçedeki Giresunluların hizmetine açıldı. Açılış programında katılımcılara yöresel yiyecekler dağıtıldı. Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı programa 15 bin kişiye yakın vatandaş katılım sağladı.

  • Esenyurt Belediyesi, memleket hasreti çeken vatandaşları düşünüp dernek faaliyetlerini yürütebilmeleri için kültür evleri açmaya devam ediyor. 30 büyük ilin kültür evini açma hedefini koyan Esenyurt Belediyesi bu kapsamda 19’ncu kültür Evi’ni Giresunlulara açtı. Açılışa yoğun katılım gösteren Giresunlulara ait yöresel lezzetler de Kültür Evi açılışında ikram edildi. Kültür Evi’nde düzenlenen açılışın ardından Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’nda yapılan organizasyonla şölene devam edildi. Konser ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki vatandaşlar yöresel ‘Otçu Göçü’ yürüyüşü yaparak katıldı. Stadyumda vatandaşlar Gizem Kara’nın seslendirdiği parçalara eşlik ettiler.

    Gizem Kara konseri ardından protokol mensupları kürsüye gelerek sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdiler.

    “Memleket hasretimizi giderecek”

    Konuşmasına Giresun’u anlatan şiir ile başlayan Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada, “ Esenyurt’umuzun Şehrül Emin’i Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, kültürümüzü burada da yaşayalım ve yaşatalım diye bizlere Giresun Kültür evini hizmete açtı. Siz Giresunlu hemşerilerimizle birlikte burada örf ve adetlerimizi devam ettireceğiz. Memleket hasreti çeken hemşerilerim bir nebze de olsa burada memleket özlemini gidermiş olacaktır. Kültür evimizin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu olmak üzere çaba gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kültür evimiz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

    “Niyetimiz 30 büyük ilin kültür evini açmak”

    Toplamda 30 tane kültür evi açmayı hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu mekânımızın asıl adı Esenyurt Belediyesi Giresun Kültür Evi’dir. Biz böylelikle kültür derneklerine kendi kültürlerini yaşasınlar diye kültür evleri yapıyoruz. Bir nevi kültür çalışmalarını ihale ediyoruz. Herkes kendine yer bulsun, kendi yöresel kültürlerini orada yaşasın ve geliştirsin diye böyle mekânlar oluşturuyoruz. Bugün Giresun Kültür Evi’ndeyiz ve oldukça güzel bir bina ve kalabalık var. Diğer illere de yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Niyetimiz 30 tane büyük ilin kültür evini açmak. Şu anda bu sayıyı 19’a ulaştırdık. Burada Karadeniz yemeklerinin hep birlikte tadına bakıyoruz. Keyif aldığım yoğun bir açılış oldu, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir