ALTIN 2.241,78-0,07%
BITCOIN 2037702-6,92%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

GÖLETTE İNŞAATLAR DURDURULDU

GÖLETTE İNŞAATLAR DURDURULDU

ABONE OL
20 Haziran 2018 12:08
GÖLETTE İNŞAATLAR DURDURULDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılında Bahçeşehir Gölette Türkiye’de en üst karar mercii olan Danıştayın verdiği “Şehircilik ilkelerine aykırı ve kamu yararı gözetmediği” özetiyle belirtilen karara; Başakşehir Belediyesi ve hukuksuz ihaleyi alan inşaat şirketi itiraz etmişti. Sonrasında da itiraza yanıt bile gelmeden inşaatların yapımına ve dükkan satışına devam edilmiş, Danıştayın inşaatların yürütmesinin durdurulması kararını yerine getirilmemişti. Hatta o dönem Başakşehir Belediye Başkanı bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal hakkında Küçükçekmece Savcılığına, görevini yerine getirmediği ve görevini kötüye kullandığı yönünde Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut ve Başakşehir CHP Meclis Üyesi Mimar Hilal Erbakan’a vekaleten Av.Fuat Ekintarafından suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık dosyası verilmişti. Aradan geçen 2 yılın ardından Danıştay 13.Daire Mahkemesi tüm üyelerinin oy birliği ile yapılan itirazları reddetti. Böylece bir kez daha inşaatların Yürütmesinin Durdurulması yönündeki karar onanmış oldu. Esas numarası 2016/2657 olan kararda “Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması istemli dilekçede ileri sürülen nedenler, Dairemizce verilen 09.04.2015 tarih ve 29321 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen dava konusu ihale işleminin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden “İSTEMİN REDDİNE, 22.05.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi.” demektedir.

Bahçeşehirliler Derneği ve Gölet Gönüllülerinden Çağrı!

BADER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barış Karabulut derneğin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlayarak, 20.06.2018 Çarşamba (yarın) saat 14:00’da DANIŞTAYIN İNŞAATLARIN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI” kararını Bader Yönetim Kurulu Üyeleri, Gölet Gönüllüleriyle basınla ve bölge halkıyla paylaşacaklarını, yarından itibaren inşaatlar devam ederse kamuoyu ile birlikte yaşananları kayıt altına alarak Cumhuriyet Savcılığına, görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri ve ilgili inşaat şirketi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: