• GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

    Beylikdüzü ilçesinde yaşayan Suriyeli ve Türk çocuklar; hem kaynaşmaları hem de uyum süreçlerinin hızlanması amacıyla götürülen Vialand ile Başakşehir Belediyesi kamp alanında gönüllerince eğlendi.

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG) işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu” Projesi kapsamında Beylikdüzü ilçesinde yaşayan Suriyeli ve Türk çocuklar; hem kaynaşmaları hem de uyum süreçlerinin hızlanması amacıyla götürülen Vialand ile Başakşehir Belediyesi kamp alanında gönüllerince eğlendi.

    Mültecilerin sosyal ve ekonomik hayatta var olabilmeleri için projeler geliştiren Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, belediyecilik hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabilmeleri adına uluslararası kurumlarla işbirliği de yapıyor. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG) ile birlikte hazırladığı “Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu” Projesi dahilinde ilçede yaşayan Suriyeli ve Türk çocuklar için bir gezi programı düzenleyen Müdürlük, onların keyifli bir gün yaşamasına olanak tanıdı. Birlikte vakit geçiren Türk ve Suriyeli çocuklar birbirleri ile arkadaşlık kurdu, paylaşımı yaşadı.

    10-14 yaş arası 50 Türk 50 Suriyeli çocuk; kamp, binicilik, okçuluk, tırmanış aktivitelerini gerçekleştirdikleri Başakşehir Belediyesi kamp alanı ile eğlence temalı park olan Vialand’a götürüldü. Gün boyunca heyecanları gözlerinden okunan çocuklar, devam edecek etkinlikler için sabırsızlandıklarını dile getirdi. Bisiklet turu, hayvanat bahçesi gezisi ve anıtkabir ziyareti ile tamamlanacak olan süreçte Türk ve Suriyeli çocukların beraber zaman geçirmeleri ve birbirlerine uyum sürecini yakalamaları amaçlanıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir