GÜNDEM

Üzeyir Engin’den teşekkür

Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin Türkiye'nin ilk 5. Bedensel Engelli ve Bakım Merkezi olan ve aynı zamanda Güney Marmara Bölgesi'nin ilk büyük sağlık kampüsü ile Biga Engin Kent Engelli ve Bakım Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Üzeyir Engin açılışa katılım sağlayanlara teşekkür etti

Devamını Oku »

Yüzde yüz elektrikli metrobüsler geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tamamen elektrikli, çevreci, yüksek teknolojilerle donatılmış, yüksek yolcu kapasiteli elektrikli metrobüslerin test sürüşüne 1 Nisan itibariyle başlıyor. Dizel metrobüslere göre yüzde 60 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli metrobüsler, 100 bin kilometrede 2.5 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu yatırımla 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçmeyi planlayan İBB, hem çevreyi hem de belediye bütçesini korumuş olacak. Ayrıca 420 yolcu kapasiteli elektrikli metrobüs sessiz çalışarak, kentteki gürültü kirliliğinin de önüne geçecek. 

Devamını Oku »

Volkan Yılmaz: Nisanda 32 açılış yapacağız

Yerel seçim çalışmalarına devam eden Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, geçirdiği apandisit ameliyatından 3 gün sonra Alibey Mahallesi’nde Silivrililerle buluştu. Alibey Camiinin yanında düzenlenen programa katılım oldukça yoğun oldu.

Devamını Oku »

Ekrem İmamoğlu: 100 bin öğrenciye 15 bin lira destek vereceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, İBB’nin öğrenci yurtlarında kalan 1300 gençle iftar sofrasında buluştu. Gençlerle, İBB tarihinde ilk olan hizmetlerini sıralayan İmamoğlu, “Önümüzdeki dönem daha fazlasını yapacağız. 14 olan yurt sayımız artacak. 5000 olan yatak sayımız, 15 bine çıkacak. 100 bin öğrenciye, karşılıksız, 15 bin lira destek vereceğiz. Bundan yararlanamayan 100 bin gencimize ise ücretsiz ulaşım desteği sağlayacağız. Ayrıca bir 100 bin gencimizi de kültür-sanat etkinliklerinden ücretsiz faydalandıracak sistemi kuracağız. 70 olan kütüphane sayısına, 40 yeni kütüphaneyi ekleyeceğiz. Genç müzisyenlere, destek bursu vereceğiz” bilgilerini paylaştı. 

Devamını Oku »

Mehmet Murat Çalık: Şimdiye kadar yaptıklarımız fragman kalacak

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, NOW TV’de yayınlanan ‘Çalar Saat’ programının konuğu oldu. Programda yakın zaman önce gerçekleştirdiği Çin seyahati ile ilgili de paylaşımlarda bulunan Başkan Çalık, “Çin’in deprem teknolojisini Türkiye’ye getireceğiz. Ön görüşmelerini yaptık. İnşallah bunun bir örneğini bir iki ay içerisinde komşularımıza göstereceğiz” dedi.

Devamını Oku »