ALTIN 2.235,97-0,32%
BITCOIN 2046002-6,94%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HALKALI-GEBZE HATTI ARALIKTA AÇILIYOR

HALKALI-GEBZE HATTI ARALIKTA AÇILIYOR

ABONE OL
25 Mayıs 2018 11:53
HALKALI-GEBZE HATTI ARALIKTA AÇILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkalı’ dan trene binerek Kazlıçeşme’ ye kadar giden Ahmet Arslan’a,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de eşlik etti.  Halkalı’dan Kazlıçeşme Tren İstasyonu’na kadar test sürüşüne katılan Arslan, banliyö hattıyla alakalı incelemelerde bulundu.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Küçükçekmece Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Temel  Karadeniz de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a teşekkür ederek, Küçükçekmece’nin İstanbul’un yeni ulaşım üssü olacağını söyledi.

“ARALIK SONUNDA HİZMETE AÇACAĞIZ”

Kazlıçeşme Tren İstasyonu’nda konuyla ilgili konuşan Arslan, Halkalı’dan Gebze’ye mevcut banliyö hatlarının metro standardına getirildiğini ve Marmaray aracıyla 77 kilometrelik güzergahın hiçbir aktarma olmadan 115 dakikada kat edileceğini söyledi.  Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Ancak memnuniyetle ifade etmek isterim ki 20 kilometrelik Avrupa yakası, 43 kilometrelik de Anadolu yakası olmak üzere şu an itibarıyla işin tamamında yüzde 81 ilerleme sağladık. Hedefimiz, ağustos sonu itibarıyla kaba inşaatı bitirerek sene sonuna kadar test sürüşlerini bitirmek ve aralık ayı sonu itibarıyla hattın tamamını işletmeye açmak”

SAATTE 28 SEFER, GÜNDE 1,2 MİLYON YOLCU

Arslan, saatte 28 sefer yapacaklarını belirterek, “Saatte 75 bin kişi tek yönlü taşıyacağız. İnşallah günün tamamında 1 milyon 200 bin kişiyi Marmaray araçlarıyla taşıyabiliyor olacağız.” şeklinde konuştu. Hem Gebze’de hem Halkalı’da depo sahalarının olacağını da belirten Arslan, bütün sistemin işletme kontrol merkezinin Maltepe’de olacağını, Halkalı’ da da yedek bir işletim merkezi kurduklarını, herhangi bir aksaklıkta buranın devreye gireceğini kaydetti.

İSTANBUL’UN YENİ ULAŞIM ÜSSÜ HALKALI

Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metrosuna yolcu aktarılabileceğini dile getiren Arslan, Halkalı’dan Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Küçükçekmece’den Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü diye de adlandırılan Yenikapı-Hacıosman hattına entegre olunacağını anlattı. Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattının ayrıca Yenikapı’dan Taksim-Hacıosman-Levent metro hattına, Sirkeci’den Bağcılar-Kabataş tramvay hattına, Üsküdar’dan Üsküdar-Sultanbeyli hattına, Ayrılık Çeşmesi’nden Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına bağlanacağını kaydetti.

“GELECEK YIL SİVAS’TAN KALKAN HIZLI TREN HALKALI’YA GELEBİLECEK”

Arslan, şu an 3 bin 25’i işçi olmak üzere toplamda 3 bin 760 kişinin bu hatta çalıştığını belirterek, Üsküdar-Sirkeci arasının 4 dakikada, Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasının 13,5 dakikada kat edildiğini, hattın tamamının 115 dakikada kat edilebileceğini bildirdi. Arslan, ” Yüksek hızlı trenlerimizin bir kısmı Marmaray hattını kullanarak Halkalı’ya kadar gelebilecek hale gelecek. Önümüzdeki yıl Sivas’a kadar olan hattı da bitireceğiz. Sivas’tan kalkan bir yüksek hızlı tren önümüzdeki yıldan itibaren Haydarpaşa’ya ve Halkalı’ya kadar gelebilecek. Şu an inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattını bitirdiğimizde hızlı trenlerimiz Avrupa’ya kadar gidebilecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: