• Hançerli: Gelin geleceğimizi birlikte değiştirelim

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar Belediye Başkan Adayı Avukat Turan Hançerli, KRT TV'de Ülkü Çoban'ın sunduğu akşam haberlerine konuk oldu. Yerel seçim çalışmalarını ve Türkiye gündemini değerlendiren Hançerli, siyasete daha fazla katılım çağrısında bulunurken önceliği gençlere verdi.

  • Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle vatandaşın siyasilere olan güveninin azaldığının altını çizen Hançerli, “Tüm Türkiye’ye siyasete aktif katılım çağrısı yapıyoruz. Gelin hep beraber Türkiye’nin geleceğini birlikte değiştirelim. Özellikle tertemiz gençlerimizin siyasete daha fazla katılmaları çok önemli.” diye konuştu.

    “SİYASETE AKTİF KATILIM ÇAĞRISI YAPIYORUZ”

    Yerel seçimde genel siyasete ilişkin konuların daha çok konuşulduğunu belirten Hançerli, ekonomik kriz ve işsizliğin vatandaşın en önemli gündemi olduğunu söyledi. “Siyaseti malum isimlere bıraktığımızda ülkenin geldiği nokta belli. Ekonomik kriz ve işsizlikle boğuşuyoruz. Eğitim konusunda da ciddi dertlerimiz var.” “Özellikle gençlerimiz temiz eller, olumsuzluğu kötülüğe bulaşmamış olanlar… Gelin siyasetin kirli yanlarını birlikte temizleyelim. Martın sonu bahar dediğimiz gibi baharı tüm Türkiye’ye getirelim.”

    “GENÇLERİN YARISI İŞSİZ”

    Genç işsiz rakamlarının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çeken Hançerli, yerelde gerçekleştirecekleri ekonomik kalkınmayla işsizliğe karşı mücadele edeceklerini söyledi. “Resmi rakamlara göre her 4 gençten biri işsiz. Ama sokakta yani gerçek hayatta her iki gençten biri işsiz. Gençlerin arasında işsizlik yüzde 50’yi buluyor.”

    “İş bulan gençlerin yarısı da kesinlikle mesleğiyle ilgili işleri yapmıyor. İki bilgisayar mühendisi genci örnek vereyim; biri ganyan bayiinde çalışıyor, diğeri ise market işletiyor. Ülkemizin geleceğini asıl tehlikeye atan bu.”

    “KENDİ GELECEKLERİ İÇİN SİYASET YAPANLAR TEMİZLENMELİ”

    Siyasetin asıl görevinin toplumsal sorunlara çözüm üretmek olduğunu belirten Hançerli, ‘kendi kişisel çıkarları olanların’ siyasetten temizlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. “Siyaset topluma halka hizmet etmek isteyen başkasının derdini dert edinen insanların işi olmalı. Vatandaşlarımız, seçeceği belediye başkanının sözlerine ve geçmişlerine baksınlar. Bu insanlar kendisinden başka insanların derdiyle dertlenmiş mi?”

    “VATANDAŞ AYRIŞTIRMA OLMASIN İSTİYOR”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerinin toplumu gerdiğini ve ayrışmaya sebep olduğunu belirten Hançerli, AK Parti seçmeni dahil farklı partilere destek veren tüm vatandaşların bu üsluptan rahatsız olduğunu söyledi. “Seçim kampanyamız sırasında sokakta en net gördüğümüz şey, vatandaşımız artık ayrıştırma istemiyor. Ev sohbetlerinde görüyoruz, aslında tabanda ayrışma söz konusu değil ve bu beni çok mutlu ediyor. Sadece çok az sayıda fanatik diyebileceğimiz partililer var.” “Sayın Erdoğan’ın tutumu AK Partililer içerisinde de olumlu bulunmuyor. AK Parti’ye oy veren büyük bir çoğunluk, Sayın Erdoğan’ın hakaret ve küfür eden tutumundan memnun değil.”

    “LİYAKATA ÖNEM VERECEĞİM”

    Devlet kademesindeki liyakatsiz yönetimin Türkiye’de işsizliğe ve yoksulluğa neden olduğunu belirten Hançerli, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri de liyakat. Likayatli insanları görevlendireceğiz. Liyakatli çalışma arkadaşlarımız olacak. Bizim için liyakat iş neyi gerektiriyorsa ona uygun niteliklere sahip olmak. Bunun için üniversiteler bitirmekte şart değil.”

    “BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VAR”

    Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, 435 bin Avcılarlı’ya ayrımsız ve eşit hizmet sözü verdi. “Birliği kurmazsak bir olmazsak ne avları ne de ülkeyi geliştirme imkanımız olmaz. Bunu yapacak biriyim. Neden çünkü ömrüm boyunca ayrımcılıkla mücadele ettim.” “Avcılar’ın sorunları var. Özellikle ekonomik durumu zayıf yoksulların engellilerin yaşlıların sorunları var. Bunlarla öncelikli olarak ilgileneceğim. Tüm dezavantajlıların derdine dermen olmak için çalışacağım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir