• HANDAN TOPRAK GURURUMUZDUR

    Dünyaca ünlü Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren’in ismi Avcılar’da kız öğrenci yurduna verildi. Yurdun açılışana katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Handan Başkanımız Marmara bölgesinde tek kadın belediye başkanı. Kendisi bizim gururumuzdur. Burası bir umut ışığıdır. CHPli belediyelerin bu zor şartlarda verdiği mücadeleden dolayı Handan Başkanımızı kutluyorum' dedi.

  • Avcılar’da Dünyaca ünlü Türk bilim insanı Harvard Üniversitesi Genç Akademi’nin ilk Türk üyesi olan ve MIT Media Lab araştırmacısı Dr. Canan Dağdeviren’in adının verildiği yurdun açılışı gerçekleştirildi.

    Avcılar Belediyesi Canan Dağdeviren Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışa, Dağdeviren’in yanı sıra CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, usta sanatçı İlyas Salman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta, Dağdeviren’in bilim dünyasında elde ettiği başarılar ve kazandığı birçok ödüle dikkat çekilerek yurdun yeni bilim insanları yetiştirilmesine katkı sunacağı ifade edildi. Başarılarıyla dünyada Türk insanını temsil eden bilim insanı Dağdeviren törende; kendisine fizikçi olamayacağının söylendiğini ancak hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade ederek gençlerin hayallerini peşinden gitmesi gerektiğini vurguladı. Ardından kadınlardan oluşan Binbir Ses Korosu şarkılarını seslendirirken sonrasında yurdun açılış kurdelesi kesildi. Dünyaca ünlü bilim insanı Dağdeviren, Başkan Benli ve katılımcılar 22 katlı 176 odalı 770 yataklı yurdun içerisini gezdi.

    CHP’Lİ BELEDİYELER MUCİZELER YARATIYOR

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise yaptığı konuşmada, ‘Avcılar Belediyemizin hizmete sunduğu böyle bir açılışta olmaktan son derece mutluyum. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin her başarısı bizleri gururlandırıyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler en zor şartlarda mucizeler yaratıyor. Okul gerekiyorsa okul yurt gerekiyorsa yurt yapıyoruz. Her CHPli belediyede ayrı bir başarı hikayesi dinliyorum. En zor şartlarda en başarılı belediyeler. Bugün açılan bu tesis de bu başarı hikayelerinden biri. Biliyorsunuz ki Handan Başkanımız Marmara bölgesinde tek kadın belediye başkanı. Kendisi bizim gururumuzdur. Kadınların siyaset dahil erkeklerle eşit fırsatlarda olması gerekiyor ama maalesef öyle değil. Handan başkanımız gibi Tıp doktoru olan kahraman bir Türk kadını tek başına mücadele eden Türkan Saylan. O eğitim savaşcısı. Bir çok kız çocuğunun eğitim görmesinin yolunu açmıştır. Hastalıklarla olduğu kadar cahillikle haksızlıkla adaletsizliklerlede mücedele etti. Hiç yılmadı. Onun mücadelesiyle onbinlerce kız çocuğu eğitim aldı. Hocamızı da saygıyla anıyorum. Bugün burada onun gibi mücadele eden Dr. Canan Dağdeviren’in adı bu yurda veriliyor. Başarılarıyla tüm dünyada göğsümüzü kabartan bu genç yaşında onurlandırılıyor. Bu yurtta onun gibi bir çok kız kardeşi yararlanacak. Yüzlerce ailenin derdine bu yurt derman olacak’ dedi.

    YALNIZ ÜLKEMİ TEMSİL ETTİĞİM İÇİN MUTLULUYUM

    Gençlerin daima soru sorması gerektiğini ve hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini belirten Harvard Üniversitesi Genç Akademi’nin ilk Türk üyesi olan ve MIT Media Lab araştırmacısı Dr. Canan Dağdeviren, “Öğrencilere en başta soru sormalarını hayal etmelerini ve hayallerinin peşinde koşabilecek cesareti her zaman yüreklerinde bulundurmalarını öneriyorum. Kişisel başarımın yanı sıra güzel ve yalnız ülkemi temsil ettiğim için çok çok mutluyum. Amerika’ya döndükten sonra bu yurttaki fotoğraflarla hem de sizlerle çekildiğim fotoğraflarla bir makale yayınlamayı planlıyorum. Gittiğim her yerde Türk kültürünü yansıtmaya çalışıyorum. Bana da yapamazsınız demişlerdi. Kadından fizikçi olmayacağını, fiziğin çok zor olduğunu, iş bulamayacağımı söylemişlerdi. Ama ben hiç iş başvurusu yapmadan profesörlük teklifi aldım” dedi.

    DAHA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

    Başarılı bilim insanının adının verildiği yurdun yeni “Cananlar” yetiştireceğine inancının tam olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli; ‘’Bizim için gelişmenin en önemli göstergesi eğitimdir. Kız çocuklarının eşit şartlarda eğitim alması temel hedefimizdir. Ailem beni bu ilke büyüttü. Bizde aynı şekilde, evlatlarımızı bu doğrultuda yetiştirmemiz gerekiyor. Cumhuriyet bizlere bu hakkı vermiştir. Bütün Dünya Canan Dağdeviren adını biliyorsa bunun en önemli sebebi Cumhuriyettir. Cumhuriyetin kazanımıdır. ‘Önce insan’ ilkesiyle tarihimizi ve geleneğimizi kendimize örnek aldık. ‘Oku’ diye başlayan Kuran-ı Kerim’in, 13. yy’de, ‘Kız çocuklarınızı okutunuz’ diyen Hacı Bektaş Veli’nin ve ‘Hayatta en Hakiki Mürşit İlimdir’ diyen Atatürk’ün izinden gidenlerdeniz. Ben Türkan Saylan Hocamızı rol model alarak büyüdüm. Kızlarımız burada Canan Hocamız gibi bütün bilim insanlarımızı örnek olarak yetişecekler ve ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracaklar. Toplumcu Belediyecilik anlayışı ile cinsiyet eşitliği temelinde eğitimde fırsat eşitliği için Avcılar Belediyesi olarak bu konuyu öncelikle ele aldık. Kent Enstitülerimizde ve Çocuk Kulüplerimizde bu ilkelerle eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızı burada çevresine, doğaya ve kent kültürüne saygıyı öğretiyoruz.

    Çok yakında huzur Evi’ni de açacağız

    Bizim Belediyecilik anlayışımız Beşikten Mezara kadardır. Hizmetimiz kesintiniz hizmettir. Çok yakında Huzur Evi’ni de açacağız ve böylece Avcılarımız ’da sosyal belediyecilik modelimizi tamamlamak için çalışacağız. Avcılarımızın insanı geleceğe güvenle bakacaktır.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir