• HANEDER GELENEĞİ BOZMADI

    Esenyurt Ev Hanımları ve Engelliler Dayanışma Derneği (HANEDER) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen elde yapılan oyuncak (AMİGRUMİ) ve ev yemekleri kurs programı ve sergisi Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

  • Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu HANEDER programına katılarak ev hanımlarının sosyal hayata katılması ve ev ekonomisine katkı sunmalarını tebrik etti.

    “Hedefleri ve faydalı amaçları olan bir dernek”

    Açılış ve selamlama konuşmasını yapan HANEDER Başkanı Hatice Özcan; “ Geçen yıl 25 ev hanımı üyemiz bizden aldığı eğitimler ile sertifika sahibi olmuştu. Bu yıl ise haftanın her günü iki ayrı sınıf halinde kurslarımız devam ediyor. Kurslarımız sonunda 120 üyemiz sertifikalarını alacaktır. Geçen yıla göre mezun sayımız 5 kat daha artmıştır. Derneğimiz Esenyurt ‘ta faaliyet gösteren farklı anlayışlara ve geniş ufuklara sahiptir. Klasik bir dernek anlayışının çok daha ötesinde hedefleri olan, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüyen, geniş bir kitleye hitap eden faydalı amaçları olan bir dernektir. Bu anlamda derneğimize desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen değerli Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun sayesinde bunları başarabildiğimizi ifade etmek istiyorum. Başkanımıza HANEDER adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bizlerde HANEDER olarak başkanımızın her zaman yanındayız” dedi.

    Sözlerine devam eden Özcan, “ Hanımlar için yaptığımız böyle sosyal çalışmalar neticesinde, her ev hanımının elinde kıymetli bir mesleği sürekli yapabileceği bir işi ve kendi emeği ile kazanabileceği bir geliri olacaktır” dedi.

    Başkan Kadıoğlu, “Türk kadının adı altın harflerle yazılmıştır”

    Dernek Başkanı Hatice Özcan ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ HANEDER yönetimini ve tüm üyelerini tebrik ediyorum. Başarılarının daim olması için bizlerde yöneticiler olarak size her zaman destek olmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Hanımların azmi ve çabası gerçek anlamda ve her alanda önemli bir yer tutmaktadır. Son yıllarda gerek siyasette ve topluma faydalı olan her alanda hanımlar kendilerinden söz ettiriyor. Bugün HANEDER’e katılarak sertifika alan ve meslek öğrenerek kendisine ve ev ekonomisine katkı sağlayan tüm hanım kardeşlerimi kutluyorum. Biliyorsunuz ki önümüzde çok önemli bir referandum seçimi var. Türkiye’nin üzerine örülmek istenen, ülke içinde ve dışardan gelen haince planları görmemek mümkün değil. Bizim tarihimizde, ecdadımızın kazandığı zaferlerde, 15 Temmuz hain kalkışmasında Türk kadınının adı altın harflerle yazılmıştır. Bugün bir kez daha milletimiz için, vatanımız için ülkesinin bekası için sizin gibi cefakâr Türk kadınlarının 16 Nisan’da bunu göstereceğini biliyorum” dedi.

    Konuşmalar sonrasında HADENER bünyesinde eğitim gören kursiyerlere sertifika takdimi yapılarak başarılı olanlara hediyeleri takdim edildi. Başkan Kadıoğlu, kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin sunulduğu sergiyi gezdi.

    e20b0003

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir