• HASAN AKGÜN İSYAN ETTİ

    Büyükçekmece’de iki hafta içinde ikinci kez araziye kimyasal atık bırakılması karşısında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün isyan etti.

  • Başkan Dr. Akgün,  “Daha iki hafta önce birinci olay yaşandığında isyan etmiş, bunun vicdansızlık olduğunu söylemiştik. Şimdi ikinci vicdansızlık yaşandı. Bir felaketle karşı karşıyayız. Üç beş kuruş kazanmak için içme suyu havzasına zehirli sıvı dökenler, zehirli atık bırakanlar en ağır cezaya çarptırılmalı. Zehirli atıklar katı kontrol altına alınmalı. Bu nasıl bir sorumsuzluktur, bu nasıl bir vicdansızlıktır. Uyarılarımızın üzerinden 2 hafta geçmeden ikinci vahşet yaşandı” dedi.

    Her iki zehirli atık olayından da insanların büyük bir şans eseri zarar görmediğini belirten Dr. Akgün, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak risk çok büyük. Allahtan hemen insanlar fark edip bize haber verdi. Arkadaşlar da gerekli önlemleri aldı. Ya kimse görmeden bu zehirleri birileri göle boşaltsa, sonucu düşünebiliyor musunuz?  Korkunç bir tehlike altındayız. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı.”

    NE OLMUŞTU?

    Nisan’ın ilk haftası Büyükçekmece Kamiloba Mahallesine dökülen hidrojen siyanürden sonra önceki gün de Büyükçekmece gölüne yakın mesafede bulunan Eskice mevkiine yol kenarına 6 varil bırakıldı.  Köylülerin Büyükçekmece Belediyesi’ne haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin içerisinde kimyasal madde olduğundan şüphelenilen varilleri bir süre olay yerinde inceledi. AFAD ekiplerinin yaptığı ölçümlerin sonucunda fosforik asit, formaldehit, etil alfa – bromoizobütirad gibi 3 farklı kimyasal tespit edildi.   Kamiloba’da yol kenarına dökülen kimyasal maddeden etkilenen hayvanlar ölmüştü. Buraya zehirli madde döken kişinin geçtiğimiz günlerde yakalanarak tutuklandığı açıklanmıştı.  Eskice mevkiindeki olayda can ve mal kaybı yaşanmadı.

    ADIM ADIM YAKLAŞAN FELAKET

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’un en önemli havzası olan Büyükçekmece su toplama havzasının korunmasından artık ciddi ciddi korkmaya başladım” görüşünü tekrarladı.  Dr. Akgün, “Bu adım adım yaklaşan bir felaket. Adeta felaket geliyorum diyor. Hem kaçak hafriyat dökümünden hem de zehirli kimyasal atık maddelerin dökümünden ötürü Büyükçekmece göl havzası büyük bir tehdit altında” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir