• HAYAT KURTARAN BİLGİLER

    Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, "Çocuk ve Yetişkinler İçin İlk Yardım Eğitimi" semineri düzenledi. 

  • Doğum, bebek, lohusalık, emzirme konularında danışmanlık yapan ve aynı zamanda ilk yardım eğitmeni olan Esra Ertuğrul, Büyükçekmecelilere ilk yardımda temel uygulama ve kurtarma çalışmalarını anlattı.

    Ertuğrul, özellikle anne ve babaların yoğun ilgi gösterdiği seminerde bebeklerin boğulma tehlikesi geçirmesi durumunda uygulanabilecek ilk yardım yöntemlerini katılımcılara aktardı.

    “Kesinlikle sırtına vurmayın”

    Çocukların boğulma tehlikesi geçirmesi anında kesinlikle sırtına vurulmaması gerektiğini söyleyen Ertuğrul, sırtına vurma eylemi gerçekleştiği anda boğulma tehlikesini atlatma riskinin yarıya indiğini belirtti. Çocuklarda ve yetişkinlerde herhangi bir yanık olma durumunda ise 20 dakika boyunca suyun altında yanık bölgenin durması gerektiğini sonrasında ise nemli bir bezin yanık olan bölgede uzun bir süre tutulması gerektiğini söyledi.

    “Umarım ihtiyacımız olmaz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen seminere katılan Belediye Koordinatörü Serap Erdil, “Esra hanım değerli bilgilerini tecrübelerini bizimle paylaştı bunun için kendisine müteşekkirim. Umarım bu bilgilere hayatımız boyunca hiç ihtiyacımız olmaz ama bilmekte fayda var. Sayın başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün yoğun iş temposu nedeniyle seminere katılamadı fakat hepinize sevgi ve selamlarını yolladı” diyerek Esra Ertuğrul’a çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir